[#1] jak w winuae uruchomic pctask
mam na winuae amie 040 wb3.0 pc task i w ogóle nie chce mi wejść do w opcjach uae robiłem rózne plikowe dyki i nic jak to zrobic
[#2] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@pwe, post #1

chaos... co i jak po koleji... masz system i niechce ci ruszyc winua, czy niechce ci odpalic sie workbench, a moze pctask? to moze od poczatku.

jezeli masz obrazy dyskow z systemem w adf juz zrobione i posiadasz rom3.0. nalezy (po skonfigurowaniu proca i chipsetow) w zakladce hard drives wybierz add directory.. wyskoczy ci okno z polami do wpisania "device name" - tu wpisujesz nazwe hmmm... "fizyczna uzadzenia" standardowo w amisi bylo dh0.. "Volume label.." nazwa partycji zeby sie nie trudzic wpisz work lub workbanch lub co chcesz... w "path" podaj miejsce na dysku gdzie chcesz utworzyc katalog na ktorym bedzie zainstalowany workbanch np. d:amigasystem

teraz wkladamy dyskietke pierwsza do stacji czyli w menu wybieramy zakladke Floppy drivers i w polu df0: wybieramy pierwszy obraz dyskietki (chyba dyskietke install jezeli miales taki obraz jak nie to daj workbanch)...

i wlasnie tu juz troche skleroza mnie bierze bo jezeli miales tylko dyskietki podstawowe z worbenchem ( jezeli pisze dyskietki mam na mysli obraz dyskow ADF) to mozesz nie posiadac dyskietki install... wtedy jest troche partyzantki bo musisz recznie sobie przekopiowac cala zawartosc dyskietek do tego katalogu)

druga opcja to taka ze zdobyles wersje juz gotowa workbencha "z jakiejs tam strony" (nadal musisz posiadac mimo wszystko oryginalne dyskietki z wb ... wiadomo piractwa na tym portalu sie nietoleruje:) ) to wystarczy po rozpakowaniu zawartosci takiego archiwum poprost w zakladce hard drives w polu path zaznaczyc scierzke do systemu nadac nazwy w device i volume label i start... jak to nie zadziala to napisz dokladnie objawy

ps... na ppa nie podaje sie linkow do pirackich kopi romu czy systemu wiec o to nie pros

[#3] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@pwe, post #1

Jak już znajdziesz kickstart i dyskietki (a znajdziesz, wystarczy chwila przy googlu :) ), to zamień emulowany procesor 68040 na 68030 z FPU (68882). Po prostu ten ostatni jest dużo bardziej zgodny z softem na Amigę, nie wymaga żadnych dodatkowych łatek, czy specjalnego traktowania.
A prędkość działania pod emulowanym 040, czy 030 jest podobna, bo przecież emulujesz je na tym samym pecetowym procesorze. Emulacja powinna być JIT, kości emulowane AGA.
[#4] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@pwe, post #1

Że tak zapytam - jaki jest sens odpalania pc-taska na windows pod emulatorem amigi?

[#5] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@koodlaty, post #4

Może jakiś nawiedzony chce emulować PC na emulowanej na PC Amidze?

[#6] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@Solo Kazuki, post #5

Ciekawe... Odpalić na windows emulator amigi, żeby odpalić na nim emulator pc aby odpalić sobie windows...

[#7] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@koodlaty, post #6

wiecie jak ze starymi giercami jest pod windowsami :P

[#8] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@QUAD, post #7

Jest dobrze - od tego jest np. DosBox ;)

[#9] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@koodlaty, post #8

Dokładnie. DOSBox o wiele lepiej się sprawia w roli emulatora DOS niż PC-Task. Dla leniwych:

http://dosbox.sourceforge.net/

[#10] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@Solo Kazuki, post #9

DOSBox na 040? Wydawało mi się, że on jest w wersji tylko na MOSa 1.4, który wymaga conajmniej PPC603

[#11] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@Prince, post #10

W tym przypadku chodziło o uruchomienie DOSBox`a bez udziału UAE

[#12] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@Prince, post #10

Jest starsza wersja DOSBOXa dzialajaca na m68k.
[#13] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@Norbert, post #12

A była wersja na WOS lub PUP?

[#14] Re: jak w winuae uruchomic pctask

@koodlaty, post #4

Może chce sprawdzić, jak pod takim PC-Taskiem chodzi UAE?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem