[#1] UAE Requirements
Mam w domu cienkiego peceta (procek 300/450 MHz, karta graifczna GeForce2 32MB, 200MB RAM). System chodzi mniej/więcej tak jak na procku 030 (niektóre rzeczy szybciej, inne wolniej - ale nie o tym).

Jak zaniosłem swój systemowy HDF na szkolnego peceta, to wszystko szło z prędkością około 5-7 fps. A był to Celeron 3000 MHz, 512MB RAM i zintegrowana karta graficzna (ma przydzielone 128MB). Czyżby słaba karta graficzna powodowała aż tak wielkie spowolnienie UAE?

Edit: dodam jeszcze, że dawniej PAL był emulowany niesamowicie szybko. Teraz jak jadę na RTG/P96 i zanoszę na tego samego kompa, to są aż tak wielkie lagi.

Ostatnia modyfikacja: 22.05.06 14:16
[#2] Re: UAE Requirements

@El Amigos, post #1

Teraz już spadku wydajności na tak mocnym sprzęcie nie widzę. (chyba wtedy miał jakiś ciężki dzień :)) Ale nie wiem czemu na fullscreen ten szkolny WinXP nie może wejść. Tylko w okienku mogę cokolwiek. (może wina monitora LCD?)

[#3] Re: UAE Requirements

@El Amigos, post #1

UAE ssie i tyle. U mnie na Celeronie 433 SyFinfo mówił że CPU ma 50 mipsów (pod UAE ofkoz)

[#4] Re: UAE Requirements

@El Amigos, post #2

Szkolny WinXP, ssie, ssal i ssac bedzie. Zawiruszone pewnie dziadostwo, rejestry zjechane i malo ramu grzyb ma... ;)
To trzeba w domu miec i bron Panie Boze nie instalowac juz nic oprocz WinUAE.
[#5] Re: UAE Requirements

@El Amigos, post #1

W helpie 2.01 takie są wymagania rekomendowane:
- Pentium III 1GHz (or higher)
- 128MB of RAM
- PCI sound-card
- PCI or AGP graphics-card
- Windows 9x/Me/2000/XP with DirectX 8.0 (or higher)
Help był w czasie, gdy WinUAE był w wersji 0.9.92.
Dla WinNT wersja max 0.8.8.
Dla tych co nie spełniają wymagań pod względem CPU/MEM polecana jest wersja 0.8.22r8.
Czyli inaczej mówiąc każda nowa wersja wymaga więcej.
[#6] Re: UAE Requirements

@El Amigos, post #1

Tak troszeczkę OT:
MorphOS na Moim PPC 300MHz potrafi wydusić o wiele więcej niż 030, na pewno więcej niż 040/32MHz który mam na pokładzie :)

[#7] Re: UAE Requirements

@El Amigos, post #2

Spadek wydajności i cała reszta to kwestia ustawień preferencji w winuae, proponuje też pobawić się nowym WinUAE.
Zresztą jak już napisali, instalacja tego na szkolnym grzybie to nieporozumienie, te wirusy, trojanki itd ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem