[#1] AmiKit problem ...
Przy uruchomieniu AmiKit prosi mnie o wybranie jezyka instalacyjnego (wybieram Polski) a nastepnie prosi mnie o orginalne pliki AmigaOS3 ktore nie stanawia zawartosci tego pakietu i prosza mnie o wybranie zrudla tych plikow np. OS3.9 CD itp. co mam zrobic czy musze znalezc w sieci odpowiedni plik *.dms *.adf z tym oprogramowaniem ?

Z gory wielkie dzieki za pomoc.

xkonrado

Ostatnia modyfikacja: 26.05.06 20:25
[#2] Re: AmiKit problem ...

@xkonrado, post #1

Powinieneś kupić AmigaOS 3.9 i gdy AmiKit o to prosi, włożyć płytę do napędu. Proponuję zapoznać się z dokumentacją AmiKit. Jest też dostępna w języku polskim więc problemów mieć nie powinieneś.
[#3] Re: AmiKit problem ...

@mailman, post #2

OK mam obraz plyty amigaos xl do obrazu uzywam Daemon Tools'a na moim PC jest on przypisany do voluminu G:

Please insert volume
Amiga OS3.9
in any drive

I nic ! Nie chce zaskoczyc ?!? Czy musze ustawic w WinUAE odpowieni volumin dla CDROM'a ?
Posiadam jeszcze AmigaOS_Workbench_3.9_(Amithlon_AmigaOSXL-Workbench3.9) spakonana w pliku, czy ja rownierz mozna jakos zainstalowac ??
[#4] Re: AmiKit problem ...

@xkonrado, post #3

Jeżeli WinUAE nie widzi Daemon Tools'a po prostu przypisz ten dysk Amithlona w ustawieniach Sprzęt/Dyski twarde w UAE. W nazwie wpisz CD0 a w Etykieta dysku wpisz AmigaOS XL.
Jeśli i tak nie działa wypal po prostu płytkę :)

[#5] Re: AmiKit problem ...

@xkonrado, post #3

Jeżeli WinUAE nie widzi Daemon Tools'a po prostu przypisz ten dysk Amithlona w ustawieniach Sprzęt/Dyski twarde w UAE. W nazwie wpisz CD0 a w Etykieta dysku wpisz AmigaOS XL.
Jeśli i tak nie działa wypal po prostu płytkę :)

Sorki nie wiem dlaczego wyskoczył drugi komentarz. Prosiłbym moderatorów o jego usunięcie.

Ostatnia modyfikacja: 10.06.06 19:28
[#6] Re: AmiKit problem ...

@Ziolo, post #5

OK wszystko OK tylko musialem wybrac z listy amigaxl teraz mam nastepujacy komunikat :

Enter registration details
Serial #
Name
Company
Adress 1#
Adress 2#
Adress 3#
Adress 4#

Czy musze to wypelniac ?
[#7] Re: AmiKit problem ...

@xkonrado, post #6

Nie. po prostu magellan który jest zawrty w pakiecie wymaga rejestracji. Naciśnij Run i wszystko pójdzie ok. Bez rejestracji przy każdym uruchamianiu AmiKita będziesz musiał zaliczać te okienko.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem