[#1] Legion - problem
Witam!!

Naszedl mnie jakis sentymentalny nastroj i w piatek zaczalem pykac w legion.
Od poczatku mialem problem z savem (zformatowana dyskietka o nazwie Archiwum nie byla akceptowana przez gre). Po jakims czasie odkrylem opcje WinUae "save state". Opcja dlugo dzialala dobrze jednak po kilku saveach/loadach gra sie zaczela wysypywac. Save'a mam zrobionego w miescie, wejscie do sklepu/wyjscie z miasta powoduje pojawienie sie komuniktau i trzeba zrestartowac emulator :( Macie jakis pomysl co zrobic zeby moc ze spokojem grac w ta super gierke?

Pozdrawiam
Kwadrat
[#2] Re: Legion - problem

@Kwadrat83, post #1

coz,a to peszek,legion jest zabugowany i trafiles naprawde pechowo

[#3] Re: Legion - problem

@Kwadrat83, post #1

Oprócz tego, że Legion napisany jest w Amosie co może różnie działać to na dodatek zawiera kilka błędów. Sam grałem kiedyś w tą grę, bardzo mi się podoba (no może system walki tylko trochę mnie krzywi), ale wysypywała mi się co chwilę później, a już miałem sporo miast więc miast grać - dałem sobie spokój z nią niestety.

[#4] Re: Legion - problem

@BagoZonde, post #3

Hmm.. A jak dzialac wresja udostepniona przez tworcow(ta bez zabezpieczen)?
[#5] Re: Legion - problem

@Kwadrat83, post #4

Mi poszedł tylko source, odpalałem go sobie z poziomu AmosPro. I w którymś momencie po prostu mi wywala jakiś błąd - niedopatrzenie od strony autorów.

[#6] Re: Legion - problem

@Kwadrat83, post #4

mozecie jeszcze sprobowac jednej rzeczy...
afaik wszystki pliki w tej grze byly pakowane rnc(aby wlazlo to na 2 dyski),rozpakujcie wszystkie pliki i sprobujcie grac,kiedys tak robilem ale juz dawno nie mam legiona ;)

[#7] Re: Legion - problem

@BagoZonde, post #3

Mnie najlepiej się grało w Legion bezpośrednio ze źródła spod Amosa. Dzięki temu mogłem np. zwiększać skuteczność magicznych mikstur, poprawiać błędy typu powstawanie wartości ujemnej w charakterystyce postaci (czy jakoś tak...). Ale dzięki temu fajniej się grało. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem