[#1] Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi
Witam szanownych forumowiczow (tych starych wyjadaczy jak i tych nowszych).
Mozliwe ze moje dyletanckie pytania wzbudza u wielu z Was usmieszek poblazania, ale coz... gdzie isc jak nie do "specow"? Zatem do dziela z moim problemem.

Posiadam Winuae 1200, zainstalowany Workbench 3.1

i teraz... wgrywajac sciagniety z oficjalnej strony program whdload... wyskakuje informacja: installler not found czy cos podobnego. Gdy go podmienilem z winfelof... wyskakuje blad.

Dolina. Prosze zatem Was, aby komus sie zechcialo, i wyjasnil mnie to lopatologicznie... jak to wszystko poskladac do kupy, skad ewentualnie pobrac programy, w jakiej kolejnosci wgrywac itd itp.

Fanem amigi bylem od momentu przejscia z zx spectrum i atari xl64. skonczylem na a600HD lool, z 20Mb dyskiem (niektorzy mi wtedy zazdroscili :P :) )

Uwielbiam te stare gry, niestety chcialbym je miec na dysku, a to takie problrmy.

Kolejna rzecz. Jak mozna (skad i w jaki sposob) splodzic sobie wyglad jak w wersji AIAB. (wierze ze wiecie o czym pisze). Mam te wersje, z dyskiem workbencha jako katalog, ale wolalbym sam wgrac na stworzony dysk work cos podobnego, po instalacji W3.1

Bardzo prosze o odpowiedz, jesli nie tu gdyz to moze byc sporo txtu, to chociazby na maila.

Wiem, ze niektorzy moga mi zarzucic - iz kazda z opisanych przeze mnie (moich) przypadlosci z Winuae jest gdzies na forum opisana, lecz nie posiadam czasu aby przesledzic kazdy watek i przeczytac kazda odpowiedz. Probowalem ale zrezygnowalem. Za duzo zbednych informacji. Programista nie jestem ani kims takim, chce to tylko uzytkowac i sie bawic.

Zycze milego dnia, liczac ze komus bedzie sie chcialo pomoc mojej skromnej osobie.
Krzysiek

Edit: oczywiscie jako "bambus" zamiescilem posta nie w tym katalogu formu co trza. Dolina. Nie wiem jak, wiec jesli Administrator moglby to przerzucic - bylbym zobowiazany. (i wyciac moj edit)
A wszystko przez brak neta i czasu, wiec jak sie wlezie do kafejki na chwile to i sie glupoty czyni.

Ostatnia modyfikacja: 01.06.06 14:16
[#2] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@deady, post #1

Wątek wielokrotnie poruszany (przeszukaj forum). Musisz w ikonie skryptu instalacyjnego podać C:Installer i upewnić się, że w ogóle posiadasz taki plik w katalogu C: na partycji systemowej.

Kolejna rzecz. Jak mozna (skad i w jaki sposob) splodzic sobie wyglad jak w wersji AIAB. (wierze ze wiecie o czym pisze). Mam te wersje, z dyskiem workbencha jako katalog, ale wolalbym sam wgrac na stworzony dysk work cos podobnego, po instalacji W3.1

Metodą własną.
[#3] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@mailman, post #2

Mailman juz po raz wtory uzyl RAMIGA+V kopiując tekst:

"ten watek byl juz wielokrotnie poruszany na forum"

Slowa uznania! :)

[#4] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@mailman, post #2

Jaaasne, pisalem? LAIK ?
Ikona skryptu ??? owszem, sam whdload pyta sie gdzie ma sie zainstalowac. Podaj emu systemowy WORK. Czy to zle ? czy mowimy o roznych rzeczach ?
[#5] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@deady, post #4

To ja dopomoge, tylko napisz jeszcze raz o co chodzi Ci z tym install i nie pisz, zes laik, bo oni juz dawno wygineli ;).

[#6] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@BagoZonde, post #5

jaaasne. Zatem raz jeszcze.

Workbench si eladnie instaluje. WInuae 1200.

Gdy chce zainstalowac WHDloader, sciagniety z oficjalnej strony ale nie zarejestrowany, Wyswietla blad - ze nie mam INSTALLERA.

Diablicy idzie dostac. co z tym zrobic ?
[#7] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@BagoZonde, post #3

tzn. nie mam nic do mailmana (przeczytalem sobie merytorycznie ten wpis moj i pomyslalem, ze jednak mozna to inaczej zrozumiec), dobrze, ze tak pisze, ze sledzi watki i naprowadza. Ja moze dopomoge...

@laik ;)
Jak Ci sie zainstaluje WHDLoad do C: i gdzies tam to juz masz WHDLoad zainstalowany :).

Udalo Ci sie to>?

[#8] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@deady, post #6

Kliknij raz na ikonke instalera i wybierz z gornego menu Workbencha Icons/Information i tam musisz wpisac sciezke dostepu do programu "Installer", ktory uruchamia ten skrpyt instalera. Najlepiej zobacz czy masz na systemowej partycji C: ten plik "Installer". Jak masz to super (a miec powinienes). To tylko zmien nazwe w tym oknie na Installer i powinno pojsc.

Jezeli masz zrobione gdzies w startup-sequence:
Path C: add
to Ci sie uruchomi, a jak sie nie uruchomi to dopisz ta linijke w Execute Command albo najlepiej w s-s.

[#9] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@BagoZonde, post #8

Oki doki. Sprobuje, zapisalem sobie, pobawie sie w domku. Na chwile obecna musze spadac. jutro zajrze, Dzieki Ci. Moze moglbys ... jakby Ci sie chcialo - krok po kroku jak bezstresowo zainstalowac to wszystko opisac w txt? i podeslac mailem ? lool.
[#10] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@deady, post #9

Ok, jak wroce do domu to znajde troche czasu! Mailman by to zrobil pewnie z wielka checia, ale nie nie Mailman!! Wyrecze Cie, musisz czuwac nad stabilnoscia forum ;) :).

pozdrawiam

[#11] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@BagoZonde, post #10

No to czekam lol, przerylem troche forum, i jakos dalej nie moge dojsc.
[#12] Re: Laik do potegi prosi o pomoc z whdload i innymi

@deady, post #11

Na dyskietce install w katalogu c powinien znajdować się installer, skopiuj go do c:. Polecam InstalleraNG, tylko najpierw zainstaluj sobie MUI3.8. Szukaj na Aminecie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem