@jimiche,
post #6
Właściwie to wszystko zrobiłem pod WinUAE, a ten chyba nie ma żadnego "wbudowanego" Workbencha. Ot, jest tam opcja tworzenia dyskietek Custom, no to taką zrobiłem. Mam system Windows XP, ale chyba nie macie na myśli tego rodzaju systemu, pytając mnie o jakieś dziwne skróty ofs i ffs. Właściwie to nawet ta dyskietka nie była formatowana, ale po prostu stworzona... i po pewnym czasie nie mogłem jej uruchomić. Zapytam więc inaczej - czy to możliwe, że w WinUAE miałem ustawioną emulację np. Amigi 1200 i teraz nie mogę jej utworzyć, bo korzystam z innej emulacji (np. Amigi 500)? Albo z innego Kickstaru? Pytam, bo dyskietka była utworzona jakieś 10 miesięcy temu. Potem była reinstalacja systemu Windows, ale pliku nie wywalałem, jednak ustawień ówczesnych WinUAE (konfiguracji) nie pamiętam. I zapytam jeszcze inaczej - czy jest możliwość przekonwertowania takiej dyskietki ADF na ADZ (lub odwrotnie) i za pomocą jakiego programu? Dodam na koniec, że skorzystałem z programu ADF cośtam, który umożliwia wgląd w dyskietkę ADF, jednak tych, na których szczególnie mi zależy (o niestandardowej wielkości - ok. 2mb) nie może "podpatrzeć" (pojawia się błąd, wybaczcie - ale nie pamiętam jakiej treści - piszę z pracy, a WinUAE mam w domu). W dalszym ciągu wierzę, że coś mi doradzicie!