[#1] amithlon i voodoo3
nareszcie jutro bede mial okazje podkrasc voodoo3 siostrze no i mam kilka pytan:

1. co zrobic zeby miec akceleracje 3d?? czy trzeba jakies cos specjalnego do warp3d czy co i jak bo bede mial z tym pierwszy raz doczynienia

2. podobno nie ma oficjalnie sterow do tego na amithlona czy mogl by mi ktos podeslac??

3. podobno amithlon odpala sie z grafy podpietej do AGP chyba ze sie to zmini w biosie, czy moza ustawic tak amithlona zeby odpalal sie z grafy podpietej do PCI??

4. slyszalem ze jest taki bajer jak przelacznik do koncowki VGA w monitorze na dwie karty graficzne, czy moze ktos ma schemat na takie cos??

mam nadzieje ze tym razem zdziala wszystko jak nalezy a nie zeby pozniej sie okazalo ze znowu mam cos nie kompatybilnego z amithlonem, bo nie zdziwil bym sie jak bym mial nie kompatybilna obudowe albo przycisk od powera czy kij wie ;) :D

Ostatnia modyfikacja: 15.06.06 00:25
[#2] Re: amithlon i voodoo3

@Banderas, post #1

1. Nic, miałem na początku podpięte na złomowaty mstarym kompie Amithlona samodzielnego na dysku i miałę w nim Voodoo 3, wykrywa go ładnie z PCI bez problemów i masz akcelerację 3D, tak jak z moim GF'em 2 MX400 64, który działa tak samo dobrze, zero problemów z grafą, ale z radkami nie prubuj, Amithlon ich jakoś nie lubi, Bernie sie nie postarał :D:D w sumie jakiśfanatyk ATI mógłby sie pokusićo napisanie stera pod AXL :D:D

2. No oficjalnych nie ma do graf na Amithlona steró, ale Picasso zrobi swoje i Ci ją łądnie wykryje, nie powinieneś miećproblemów z paletą, rozdziałką, ani akceleracją.

3. Jeśli Amithlon jednak nie będzie Ci jej chciałjakimścudem magicznym wykryćz PCI, to przestaw w BIOS'ie oli masz takąopcję, że GFX masz na PCI, nie wiem jak ta opcja się nazywa, zależy od BIOS'u, ale intuicyjnie powinno Ci sięto udać.

4. W sumie, realnie rzecz biorąc, nie ma złącza ani urządzenia do któego nie można zrobićprzejściówki na cokolwiek :D troche elektroniki i wszystko działą, ale schematu Ci nie zapodam, bo niestety nie mam, ale nie do końca t orozumiem to pytanie, chodzi Ci o końcówkę, z dwoma wyśćiami, do których podłączasz vga jednej GFX i drugiej ?? a na rozgałęźniku masz wybór przełącznikiem z której karty ma pokazywać obraz ? W sumie nie interesuje się grafąjako tako, więc niech Ci lepiej Mario odpowie na to pytanie, lub inny bardziej pr0 User Amithlona :D:D Pozdrawiam :D:D

[#3] Re: amithlon i voodoo3

@djhacker, post #2

1. ladnie odpalil mi z PCI

2. picasso nie zrobilo swoje i mam tak samo jak na radku9550:/

3. nie mam tej opcji ale na szczescie wszystko dziala

4. chodzi mi wlasie o to

no i co z tym mam zrobic moze amithlonowi moja plyta glowna nie odpowiada albo co??

[#4] Re: amithlon i voodoo3

@Banderas, post #3

Napisz jeszcze raz dokłądnie, o co Ci chodzi z punktem 4-tym, bo nie moge zrozumiećdo końca go.

[#5] Re: amithlon i voodoo3

@djhacker, post #4

chodzi mi o to zeby do jednego monitora podlaczyc dwie karty graficzne i zeby dalo sie je przelaczac

[#6] Re: amithlon i voodoo3

@Banderas, post #5

aaa, to moim zdaniem cinżko sprawa z takim czymś, a szczególnie jak jedna ma być na AGP a druga na PCI, szczerze wątpie żę takie coś można zrobić.

[#7] Re: amithlon i voodoo3

@djhacker, post #6

juz probowalem odlaczyc ta na AGP, i dalej jest to samo:/ zasrany amithlon nic na nim nie chodzi....:/ przynajmniej u mnie:/ moze wiecie co mam zrobic z tym shitem zeby mi to nareszcie zaczelo chodzic bo 256 kolorow mnie nie staysfakcjonuje:/

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem