[#1] Emulacja Amig na Xbox . . .
Niewiem czy mam starą wersje emulatora czy trefne ROMy ale sporo gierek mi nie chodzi . . . Takie alien breed czy international karate nie chce ruszyć . . . ktoś bawi sić w emulacjć Amig na X'ie ???
Na PC jeszcze nie próbowałem emulować Amigi 500 przyznam sić szczerze

[#2] Re: Emulacja Amig na Xbox . . .

@simian raticus, post #1

Zły dział, napisałęś w dziale o Emulacji NA Amidze, a nie Amigi na XXX.

[#3] Re: Emulacja Amig na Xbox . . .

@djhacker, post #2

Wątek przeniesiony.
[#4] Re: Emulacja Amig na Xbox . . .

@simian raticus, post #1

Alien Bred rusza bez problemu na X-UAE, na configu z A500, tylko musisz poczekać moment, bo przy Loadingu robi wrażenie jak by sie zwiesił. Poprubuj po kolei configi od A500 A600 i A1200, z tego co pamieam, tylko takie są dostępne.

[#5] już mi chodzą wszystkie tytuły co chciałem :-)

@djhacker, post #4

Zassałem wogóle nowy emulator winuaex v15 i jest gut - może nawet z czasem postaram sić odpalić jakąś gierć z cd 32 ale sporawo one zajmują strasznie cholerka ))))))

[#6] Re: już mi chodzą wszystkie tytuły co chciałem :-)

@simian raticus, post #5

Tak, sporawo - wiekszosc gier kilka mega. ;)

[#7] Re: już mi chodzą wszystkie tytuły co chciałem :-)

@simian raticus, post #5

wlasnie poruszyles fajny temat z tym uae na xbox'a jak mogl bys opisac wiecej wrazen z urzywania tego softu... ja za niedlugo mam zamiar kupic netwerk adapter i hdd do ps2, to powiem cos nie cos o uae na tym sprzecie. niestety teraz bez hdd spreparowanie plyt z ktorej by ruszylo uae jest bardzo dziwne caly czas marudzi cos o hdd i nie laduje kickstartu.
inna sprawa to ze podobno sam emulator jest bardzo badziewnie zrobiony (chodzi mi o wersje na ps2) a jego pradkosc pozostawia wiele do zyczenia.

[#8] Re: już mi chodzą wszystkie tytuły co chciałem :-)

@jimiche, post #7

Na PS2 niestety UAE nie jest za dobry...

Natmiast ja uzywam UAEX na XBOX i moge sie podzielic swoimi uwagami:
Emulacja super szybka, wszystko chodzi, sprawdzalem tone oprogramowania. Menusy emulatora, opcje super wygodne i "user friendly". Gry sa emulowane w pelni, emulacja amigi 1200 i AGA takze "no problem". Zdecydowanie przyjemniejsza i wygodniejsze menu niz WinUAE.

Co do predkosci. to nawet chyba jest spoory zapas mocy, bo np. odpalajac gry na A1200-AGA mamy pod prawym triggerem (przycisk na padzie;)) mozliwosc zwiekszania szybkosci emulacji (ustawiamy sobie w menu ile razy szybciej) i zauwazylem, ze gdy ustawie na 2x to animacja jest nadal co ramke 50/60fps mimo, ze przyspieszam 2x. Wiec emu gdzies 2x szybsze niz A1200 standard :) (przy wiekszych X przewijanie juz przerywa, cos jak przewijanie w DVD na 4x / 8x :)

Mamy do wyboru takze wiele roznych filtrow graficznych, mozna skalowac okno (overscan), kazda odpalona gra ma swoj plik konfiguracji, ktory jest zawsze odpalany na poczatku, wiec nie trzeba nic ponwnie przestawiac.
Emulacja dzwieku/muzyki tez perfekcyjna :) Powiem, ze jako stary user amigi z dawnych lat nie widze roznicy miedzy org. amiga a emulacja na xboxie. No moze jak sie bardziej czlowiek przypatrzy to widac "interlace" na tv, bo grafika/gry zawsze sa odpalane w 640x480 lub 720x576, a jak wiadomo gry oryginalnie prawie zawsze sa w 320x256 (w menu mamy rozne tryby deinterlace i smooth, wiec to i tak minimalnie widac).

Oczywisce majac kabel component/vga mozna odpalic konsole podlaczona do telewizora HD lub monitora, emulator umozliwia ustawienie takze rodzialek progressive np. 480p, 576p, 720p oraz 1080i. Niestety nie testowalem, ale czytalem ze wyglada wtedy genialnie, zwlaszcza emulacja workbencza ustawionego na np. 1280x512 -

Emulator genialny, obecnie 80% czasu przy konsoli to UAEX :D

Reszta bajerow podobnie jak w WinUAE, wiec nie bede sie rozpisywal.

ps. Emulacja Atari ST na iXa takze rownie doskonala OK
[#9] Re: już mi chodzą wszystkie tytuły co chciałem :-)

@simian raticus, post #5

Co z tego ,że zajmują sporo??? Wkładasz płytke z grą odpalasz emulacje i śmigasz nic Cię nie interesi ile co zajmuje.

Benedykt

[#10] Re: już mi chodzą wszystkie tytuły co chciałem :-)

@siudym, post #8

czy demo "Hardwired" chodzi bez błędów? :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem