[#1] BB1/2 na OS3.9 z Amithlona
Witam.

Mam na WinUAE OS3.9 z płyty Amithlona. Wszystko ładnie chodzi. Chciałęm zainstalować BB1 , BB2 i update'y do nich, ale podczas instalacji prosi o włożenie płyty CD z "Amiga OS3.9" - a ja nie mam typowej płyty z OS3.9 tylko płytę z Amithlonem na której jest OS3.9.
Jak zmusić (wskazać) instalce BBx, gdzie jest instalacyjny OS3.9?

[#2] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@AlaN, post #1

witam,

nie wiem czy dobrze rozumuje, ale moze na plytce Amithlona znajduje sie folder z OS3.9 (tak?) i wystarczy przypisac (assign) to czego szuka do tego miejsca gdzie jest ten folder?

powodzenia...

[#3] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@Paul, post #2

Tak, jest folder. Skopiowałem go całego na DH1:, zrobiłęm przypis i dalej to samo: "Please insert correct disc AmigaOS 3.9". Czyżby żądał, żeby OS3.9 znalazł się konkretnie w CD0: ???
Może płyta z OS3.9 ma jakąś specyficzna nazwę, której szuka skrypt instalacyjny? Tylko jaką? Może ktoś podać NAZWĘ płyty z OS3.9 ?

Ostatnia modyfikacja: 18.06.06 11:05
[#4] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@AlaN, post #3

Płytka nazywa się AmigaOS39, a katalog w środku OS-Version3.9, a w środku Workbench3.9. A po drugie sprawdź snoopdosem do czego się odwołuje program.
[#5] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@cholok, post #4

Dzięki za podane nazwy i lokalizację systemu.
W załączniku LOG ze SnoopDOS-a co robi w czasie instalacji - to wszystko :(
http://www.evilshare.com/b4e53de6-4fff-1029-894a-00a0c993e9d6

[#6] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@AlaN, post #5

Z tego loga nic nie wynika, ale widzę, że to standartowy installer, a więc zmodyfikuj skrypt i po krzyku.
[#7] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@cholok, post #6

Hmm... przyglądam się temu skryptowi i za Chiny nie mogę zrozumiec jego składni, a nie chcę nic pochrzanić w nim. Póki co, wyskakuje mi to:

Przypis jest zrobiony, a mimo to usilnie prosi o płytę . Może jakaś dobra dusza przerobiła by ten skrypt na zjadliwy, albo podsunęła sposób na zmuszenie go do szukania OS3.9 na dysku?

[#8] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@AlaN, post #7

A masz boingbang-i na dyziu czy w ramie ?

Ostatnia modyfikacja: 19.06.06 23:51
[#9] Re: BB1/2 na OS3.9 z Amithlona

@AlaN, post #7

Z tego obrazka wynika, że uruchomił się prgoram updater i on samodzielnie sprawdza oryginalność płyty i pewnie jest wystarczająco bystry, by nie nabrać się na assigny.
Po drugie z tego co wiem Amithlon już zawiera BB1

Ostatnia modyfikacja: 20.06.06 15:29
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem