[#1] Płyta Amithlona z nowym Karnelem
Czy wystarczy skopiować nowy karnel do obrazu płyt i nagrać go?
Czy potrzebne są jeszcze jakieś zmiany?

[#2] Re: Płyta Amithlona z nowym Karnelem

@Gumand, post #1

Jeżeli masz program, który potrafi podmieniać pliki wewnątrz obrazu ISO płyty CD (bo z Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że masz), to tak - wystarczy podmienić plik kernela i nagrać płytę.
[#3] Re: Płyta Amithlona z nowym Karnelem

@Mario, post #2

Zmieniłem karnel w obrazie płyt (iso commander) i nagrałem ją.
Podczas ładowania wystąpił błąd sumy kontrolnej.
Wydaje mi się, że nic z tego nie wyjdzie a nie mam w tej chwili czasu,
aby instalować system na twardzielu.

nara

[#4] Re: Płyta Amithlona z nowym Karnelem

@Gumand, post #3

Można też pod AmigaOS skopiować wszystkie pliki z CD na dysk z FFS lub SFS i stworzyć własny obraz ISO z zaktualizowanym kernelem, który potem można nagrać np. FryingPanem. Jak to zrobić pisałem już tu na forum PPA, więc zainteresowani niech sobie poszukają. :P
[#5] Re: Płyta Amithlona z nowym Karnelem

@Mario, post #4

OK, wrzuciłem na stronę stary i znany opis jak to zrobić (bootowalną płytę z Amithlonem) w spolszczeniu, aby więcej już nie było o to pytań.

http://mario.ppa.pl/WarsztatThlonCD.html
[#6] Re: Płyta Amithlona z nowym Karnelem

@Gumand, post #3

Właśnie zrobiłem podmianę na PCuju programem UltraISO (ver 8.0.2.1665). Ściągnąłem kernel, wziąłem z katalogu "kernel" ściągniętego archiwum pliczek o nazwie "kern310" i zmieniłem mu nazwę na "EMUBOX.GZ", tak jak opisane na stronce Mario. Potem nadpisałem/podmieniłem plik w UltraISO, zrobiłem obraz i wypaliłem go. Poszło elegancko...
Więc jeśli ktoś bawi się Amithlonem, to ma oczywiście blaszkę, więc w ten prosty, szybki i przyjemny sposób może dokonać takiej modyfikacji :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem