[#1] Problemy z AMD 64, SATA & PCI-E
Mam AMD64, Karte graficzna n-Vidia na PCI-E, dysk SATA - i za Chiny Ludowe razem z Hong-Kongiem nie moge uruchomic Amithlona - a ten emulator był jedną z przyczyn mojego przejścia na platformę sprzętową PC, zamiast Pegasos. Pomóżcie!

Ostatnia modyfikacja: 18.07.06 01:03
[#2] Re: Problemy z AMD 64

@ABUKAJ, post #1

No i nie odpalisz :(.
Amithlon działa na "starszych" pecetach, w sumie to ja jeszcze nie słyszałem aby ktoś odpalił Amithlona na 64biowym procku.

Tak samo jak z procesorami, to amithlon ma problemy z kartami graficznymi( działają w zasadzie dobrze gf2 mx i gf4mx - choć podobno nie wszystkie) i chipsetami (działają na pewno chipsety intela do serii i845D, nowsze VIA czy ULi odpadają) :(

[#3] Re: Problemy z AMD 64

@Olo, post #2

Tak jak googlam, to niektorzy sie chwala, ze odpalili - wiec musi byc jakas mozliwosc... Ale nie udalo mi sie dotrzec do zadnych szczegolow :(
[#4] Re: Problemy z AMD 64

@ABUKAJ, post #3

Może to wina grafiki na PCI-E lub dysku SATA. Nie wiem, czy te 2 rzeczy są obsługiwane przez Amithlona. Procesor nie powinien być problemem.
[#5] Re: Problemy z AMD 64

@mr.Dark, post #4

Witam ja go probnie odpalalem na sprzecie Barton 2500+ radek 9600 dysk ata pyta asrocka kt600 i przez 15 min dzialal bez problemowo .Uruchomilem z plyty i poprawdzie nic wiecej nie robilem.Mam za maly dysk w pc-t zreszta on uzywany jest tylko do programatora i corka czasem w necie siedzi .Ja probuje neta w Amidze dzielac lacze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem