[#1] Winuae startowanie razem z win
Witam witam
wiedc tak.
Jestem zwykłym Amigowca która musiala przejsc na niebieska strone ze wzgledu na kase.
teraz mam mozliwośc powrócic bo Amigi niestety tylko pod emulacja.
Chodzi mi o to jak odpalać winuae razem z win.
Sam dopis do autostartu by nie było problemu.
Tylko by wczytało odrazu konfiruracje.
Wiec tak by to wygladało:
Odpalam blaszaka ide na piwko ;)
wracam z piwka ;) win sie konczy wczytywac i odrazu odlapa sie winuae
w trybie pelno ekranowym z konfiguracja wybrana przezemnie.
Da sie tak zrobic?

[#2] Re: Winuae startowanie razem z win

@DjThunder, post #1

Nie wiem, czy da się tak z WinUAE, ale na pewno da się z Amithlonem, przy czym nie musi się ładować Winda.

[#3] Re: Winuae startowanie razem z win

@DjThunder, post #1

(...)na niebieska strone

Czyli na Pegasosa MorphOSem? ;) Mi się niebieski kolor jednoznacznie kojarzy z tą platformą. :)

[#4] Re: Winuae startowanie razem z win

@DjThunder, post #1

Tak na oko to sie chyba nie da, poniewaz na poczatku odpala sie GUI. Pewnie trzeba napisac do autorow aby zrobili opcje autostart. A ikone startowa wrzucic do rzeczy startowych.
[#5] Re: Winuae startowanie razem z win

@Lord_10up, post #2

Z tym ze Amithlon to nie jest prawdziwa emulowana Amiga, poniewaz nie ma AGAty ani Pauli ;)
[#6] Re: Winuae startowanie razem z win

@Andrzej Drozd, post #5

Ech no szkoda, że gui sie odpala ale jak to sie mówi jeśli wszystko zawiedzie przeczytaj instarukcje. A spotkalem sie z programami który czysto z win sa i odpalajac z ikony gui sie pokazuje to jednak program odpala sie bez tego poptprzes jakis tam parametr.
Amilthon moze by przeszedł ale.. no własnie brak agi mozna spokojnie obejsc, ale dźwiek hmm niby ahi jest ale co np z octamedem.
Niebieska strona- dobrze okresliłem :D
Jak na mój łep to chodzi o te ekrany smierci firmowo sa niebieskie.
Nie ma to ja guru OK

[#7] Re: Winuae startowanie razem z win

@Andrzej Drozd, post #4

Winuae da sie odpalic bez gui,w zakladce misc jest opcja SHOWGUIONSTARTUP,po odptaszkowaniu i odpaleniu z ikonki ustawienia odpalabez gui ;)
[#8] Re: Winuae startowanie razem z win

@phl22, post #7

O, i automatycznie laduje konfiguracje oraz odpala AmigaOS? Jezeli tak to musze sprawdzic v1.3, bo zostalem poki co przy 1.1 :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem