[#1] Problem CPU - WiNUAE
Od paru dniu staram sie dobrać jak najlepszą konfiguracje emulowania procesora WinUAE tak aby moj procesor w PC dobrze wspołpracował z WinUAE, obecnie mam ustawione tak: http://img132.imageshack.us/img132/2792/winuaetb6.jpg i to zużywa mi około 20 - 30 % procesora ale zauważyłem ze emulacja odbywa sie "wolno" a znowu jak zaznacze opcje "fastest possible, maintain chipset timing" jest zużywane 100 % procesora czy może jest jakis znawca aby to jakoś optymalnie ustawic aby nie zabierało 100 % procesora a działało szybko ... oczywiscie jest jest zaznaczona opcja "fastest possible, maintain chipset timing" to emuluje bardzo szybko ... tylko nie wiem czy to tak może być że procesor cały czas zużywa 100 % mocy, używam WinUAE 1.3 oraz moj konfig PC to: Intel Pentium 3.0 GHz,1GB Ram,GeForce 5500 FX, z góry serdecznie dziękuję za rady.

[#2] Re: Problem CPU - WiNUAE

@HERBiUSZ, post #1

WinUae 1.3 już jest !!!? Ja nie dawno instalowałem 1.2 (przedtem miałem 1.1)ja mam podobnie zrobione i moge sobie smigać (bardzo szybko działa ,10x szybciej niż moja ami z tym procem z pamiecią 16mb a w uae ustawiłem tyle samo(16mb))
A jaką pamićć i jakiego proca masz ??
[#3] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #2

proszę przeczytaj dokładnie moj wątek napisalem wszyswtko co mam jeżeli chodzi ci o mojego PC ...

[#4] Re: Problem CPU - WiNUAE

@HERBiUSZ, post #3

nie doczytałem ja też mam pentium4 3.0ghz i 1gb ram a dysk 200gb a kartć graficzną geforce200mx 32mb
Musze powiedzieć że problem mam z wb3.1 chodzi wolniej niz normalna ami (w ppaint czekam chwilć aż mi zamaluje tło) ale wb3.0 który dyskietką 720 z prawdziwej ami ściagałem to działa kilka razy szybiej niz prawdziwa
Emulatory nigdy dobrze nie działają zwłaszcza gdy mamy do zaemulowania 68040 i pentum 3.0 ghz
NIE MA RÓZY BEZ KOLCÓW
[#5] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #4

zgadza się, tylko chodzi mi o to co napisalem w pierwszym poscie aby ktoś podał,podzielił sie swoja optymalną konfiguracją.

[#6] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #4

przy okazji raz mi procek w win uae zużył 300% gdy bawiłem sić w rozszerzanie kickstarta (do pliku tekstowego robiłem rozszerzenie .rom)
[#7] Re: Problem CPU - WiNUAE

@HERBiUSZ, post #5

jeśli codzi o to że wolno działa tego nie wiem wb3.1 zużywa mi też ok 30% tzreba kompinować
[#8] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #2

WinUae 1.3 już jest !!!?

A ty czytasz chociaż dział Aktualności, bo o treści tego co autor wątku napisał to już nie wspomnę?
[#9] Re: Problem CPU - WiNUAE

@HERBiUSZ, post #5

Moze poprostu ustaw odpowiedni priorytet w opcjach WinUAE, tak aby po przejsciu na ekran win, emulator zuzywal mniej czasu procesora. Pobaw sie tez suwakiem CPU idle (w CPU) aby ustawic odpowiednia moc 68k (zwiekszajac lub zmniejszajac przy tym predkosc innych emulowanych funkcji. Cos za cos).
[#10] Re: Problem CPU - WiNUAE

@mailman, post #8

właśne nie czytam :(
[#11] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #10

już znalazłem fakt ale tego dnai(16lipca) wyjechałem i wróciłem dopiero przedwczoraj
[#12] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #4

dysk 200gb

E tam sie chwalisz :P
Ja mam 250 GB w sprzetowej A1200 :]

Ale pecetem tez moge sie pochwalic :P - Biurowy, oryginalny IBM 300GL, procek PIII 500 MHz, Radek 9200 SE i HD 40 GB (bardzo cicha praca, slychac tylko HD i DVD gdy sie troche za szybko rozkreci) :P
WinUAE tez na tym chodzi, na poziomie 040 ze slabsza GFX, choc w obliczeniach jest ze 3-4x szybszy.
[#13] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #11

dzięki panowie potestuje.

[#14] Re: Problem CPU - WiNUAE

@HERBiUSZ, post #1

[#15] Re: Problem CPU - WiNUAE

@witekk, post #14

witekk podaj e-maila do ciebie jeśli możesz bo w profilu nie widzę.

[#16] Re: Problem CPU - WiNUAE

@coco, post #4

ja mam 1,6 GHz i emuluje 68040 i nie widzę większych problemów. Sysspeed pokazuje mi prędkość emulowanej Ami około 500 MHz.

[#17] Re: Problem CPU - WiNUAE

@HERBiUSZ, post #15

Oto moj mail: m-a-r-c-o-n@go2.pl
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem