[#1] Wadliwe dzialanie myszki w Settlers
Mam ami 1200. Jako że jestem takze uzytkownikiem winuae postanowiłem porownac dzialanie gry settlers pod prawdziwa amigą i emulatorem. Zdziwił mnie fakt, że pomimo normalnie działającej gry pod real amigą to ta sama gra wadliwie dziala na emulatorze. Otóż, chodzi o myszkę. Lewy przycisk dziala normalnie a prawy chyba nie zawsze "załapuje" - to znaczy staram sie przesunąć ekran a tu nic, tylko czasami sie przesuwa.
Poza tym nie moge odpalic gry na emulatorze w pelnej wersji dzwiekowej - program prosi o wlozenie dysku 2 co tez robie, ale emulator nie reaguje tylko ponownie wyskakuje komunikat o potrzebie dysku 2.

[#2] Re: Wadliwe dzialanie myszki w Settlers

@Piotrek28, post #1

Co do proszenia o dysk 2 to poprostu zainstaluj gre na hd
przeciez jest instalator

[#3] Re: Wadliwe dzialanie myszki w Settlers

@Piotrek28, post #1

A wkladasz dyskietke do DF0: czy DF1: ?

Gdy prosi o dyskietke 2, nacisnij F12 i w prefsach Disk Drive nacisnij "Eject" w DF0: (aby wyjac pierwsza dyskietke), nastepnie wybierz sciezke dostepu do drugiej (tez w DF0: ) i kontynuuj emulacje.

Ostatnia modyfikacja: 01.08.06 17:03
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem