[#1] Jak tworzyć savy na emulatorze?
Mam następujący problem: nie wiem, jak zapisywać emulowane gry. Stworzyłem sobie czystą dyskietkę w emulatorze WinUAE, ale nie wiem co dalej. Za każdym razem, gdy próbowałem zapisać grę na tejże czystej dyskietce, wychodziły jakieś głupoty: albo błąd zapisu, albo nie widział dyskietki, albo że dysk jest chroniony przed zapisem (pomimo, że plik NIE miał atrybutu "tylko do odczytu"). Próbowałem sam kombinować na różniste sposoby, ale w końcu się poddałem i postanowiłem zapytać Was. Może ktoś jest w stanie pomóc amigowemu zapaleńcowi? Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie podpowiedzi!
[#2] Re: Jak tworzyć savy na emulatorze?

@kocjano, post #1

po pierwsze watekw zlym dziale masz dzial uae/amithlon

po drugie wszystko zalerzy od gry np legion mial osobna dyskietke ktora musiala miec nazwe ARCHIWUM oraz byc pod uae sformatowana masz taka opcje cerate custom flopy jak i create empyty disk czy jakos tak .Wybierasz ta druga.

po trzecie atrybut atrybutem ale w samym uae masz opcje read/write musi byc zaptaszkowana wtedy mozesz na takiej dyskietce nagrywac dane czyli save

po czwarte przeniescie ten watek tam gdzie powinien byc :D

Benedykt

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem