[#1] Jak zapisać stan gry w Jaguar XJ220?
Mam problemy z zapisaniem stanu gry w Jaguar XJ220. Gdy wybieram do zapisania czystą dyskietkę standardową, otrzymuję następujący komunikat:
"The software uses a non-standard floppy disk format. You may need to use a custom floppy disk image file instead of a standard one. This message will not appear again."
Gdy zastosuję custom disk sugerowany przez emulator, gra wydaje się zawieszać w momencie wskazania do zapisu stacji, w której znajduje się dyskietka. Kursor co prawda działa, ale nie da się nic zrobić. Lampka sygnalizująca pracę stacji dyskietek z czystą dyskietką pali się na zielono, jednak nic z tego nie wynika.

Próbowałem także zlekceważyć sugestię zawartą w powyższym komunikacie i zapisać grę na standardowym dysku. W okienku wpisałem nazwę save'a i kliknąłem na przycisk "save". Zapaliła się czerwona kontrolka stacji dyskietek, czyli nastąpił zapis. Wszystko zdawało się ładnie, pięknie, ale przy próbie załadowania gry z tejże dyskietki, okazało się, że jest ona pusta i nic się nie nagrało. Ochrana zapisu rzecz jasna była wyłączona.

Proszę o jakieś rady i z góry dziękuję za każdą pomoc.

Ostatnia modyfikacja: 27.08.06 17:10
[#2] Re: Jak zapisać stan gry w Jaguar XJ220?

@kocjano, post #1

W ostateczności olej save a skorzystaj z opcji save state w zakładce misc. Ale musisz grać z dyskietek, a nie z hd.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem