Witam! Mam A600. Łączę ją z PieCem za pomocą kabla Paraller<->Com. Za pomocą TwinExpress spokojnie wgrywam pliki na amigę. Ale kiedy próbuję użyć Amiga Explorera to nie może ustanowić połączenia ;| .
Chciałem przegrywać ADFy prosto na amigowego flopa - bo podobno AExplorer to potrafi. Mam tylko 1mb ram i nie chce mi się bawić w dzielenie ADFa i nagrywanie po kawałku z ramdysku.
W flopie amigi mam bootowalną dyskietkę z TwinExpressem i AExplorerem. Kiedy uruchamiam AExplorera na amidze wywala okienko "connection couldnt be opened" czy coś w ten deseń. Kiedy uruchamiam AExplorera na PCcie (stary laptop P133mhz z Win95, bo do normalnego PC nie starcza mi kabla) to wyrzuca "error writing to com port".
Coś źle robię? Przejrzałem dokumentację dołączoną do AExplorera i nic nie pomogło. Kabel jest sprawny bo po TwinExpressie pliki lecą jak złoto. Konfiguracja AExplorera nie zmieniana - tak jak było zalecone w instrukcji.
Nie wiem co robić ;| . Jest jeszcze jakiś program który potrafi nagrywać przez kabel prosto na flopa?
I proszę bez odpowiedzi w stylu "kup se 1200 z HDD". Bo z tego co widziałem to tutaj ulubiona odpowiedź na problemy z A500/A600 ;| .
Z góry dzięki za pomoc

.
Ostatnia modyfikacja: 24.09.06 13:03