[#13]
Re: Amithlon i Radeon x1300
@Olo,
post #12
Śmigać nie będzie. Miałem Celerona 666 i chodziło w miarę dobrze, ale o śmiganiu raczej nie można powiedzieć. Przez śmiganie mam na myśli odpalanie AmigaAMPa, AmiGG, GoldEDa, FTPMount, YAMa, AWeba, IBrowse, AmRSS jednocześnie (wraz z ich czynnym użytkowaniem i commodities - stos Genesis, USB Poseidonowe, VisualPrefs, PowerIcons, MCP, Birdie, Meridian, MMKeyboard i kilka innych) bez widocznych spowolnień w żadnym z nich. Wymienione programy to mój standardowy pakiecik gdy grzebię w PHP i faktycznie - na procesorach >2Ghz używa się tego śmigająco niczym na natywnym systemie. ;) Na 666 widać było czasem przymułki, a i w Paybacka na pewno nie pograsz płynnie.
Ja tam bym popracował nad jednym grzybem najpierw, zanim zasiałbym kolejnego w domu. Być może Thlon na Twoim konfigu chodzi, ale wymaga kilku sztuczek... trudno mi powiedzieć.
Jeśli dostajesz bonusowego grzyba (za 0 gr) to pewnie i tak, ale wiesz... pieniądze to trzeba na Efikę chować i od uciążliwej emulacji (bo co tu dużo gadać - każda emulacja wiąże się z pewnymi uciążliwościami) można wtedy sobie do woli uciekać. ;)