[#1] Nie działają Problem AMOSa pod UAE ???
Witam,

chciałbym coś sprawdzić w starym kodzie AMOSa i uruchomiłem UAE pod windą xp. Wszystko się pieknie ładuje. Gry typu Slam Tilt czy takie starcoie jak Wonder Boy odpalają się bez problemu, natomiast gry napisaane w AMOSie oraz kod uruchomiony w edytorze AMOSa powodują zwis całego emulatora. Biblioteka AMOSa w systemie jest. Zauważyłem, że zwis następuje przy rezerwacji pamięci (np Load plik,bank ). Nie wiem co jest grane, może ktoś spotkał się z podobnym problemem ? Na pewno Amosowy stuff idzie pod uae (dawno temu na pierwszym wersjach uae uruchamiały się amosowy programy).

Uruchamiam na UAE 0.8.22 Release 6. IMO to kwestia wersji emulatora (zdarzało się tak kiedyś) lub złych ustawień. Chwilowo nie mam pomysłów.

Dzięki za każde wskazówki.

Pozdrawiam
[#2] Re: Nie działają Problem AMOSa pod UAE ???

@Mel, post #1

Sprawdź jak będzie pod najnowszym WinUAE 1.3.x.
http://winuae.net/
[#3] Re: Nie działają Problem AMOSa pod UAE ???

@Mel, post #1

co do ustawień to może ustaw sobie klasczyną amige 500 grafa oces/ecs procek 68000 . Nigdy nie uzywalem amosa ale z tego co wiem byl on dedykowny mniej wiecej takiemu sprzetowi.

Benedykt

[#4] Re: Nie działają Problem AMOSa pod UAE ???

@Mario, post #2

Zainstalowałem nową wersje UAE i wszystko - łącznie z AMOSEM - działa pieknie. Odrazu widać większą prędkość działania emulacji. Próba emulacji AGAty nie powiodała się. Pojawiają się artefakty na ekranie, nic się nie ładuje, ale akurat dla AMOSA ECS w zupełności wystarczy. Dzięki.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem