[#1] Help with rom
Po krótkiej przerwie postanowiłem znowu pobawic sie w emulacje amigi problem w tym ze zgubiłe, kickstart (skasowałem go) i teraz nie moge go nigdzie znaleźć. Może da mi ktoś linka ?

[#2] Re: Help with rom

@A1200_FAN, post #1

Zrzuć z Amigi, którą chyba posiadasz...
[#3] Re: Help with rom

@A1200_FAN, post #1

to chyba złe miejsce, żeby pytać o tego typu rzeczy ale poszukaj w necie...
google jest naprawdę poteżne, a hasło Amiga+Emulacja= tutaj może być wynik którego poszukujesz :D

[#4] Re: Help with rom

@mailman, post #2

niestety już nie posiadam odeszła

[#5] Re: Help with rom

@A1200_FAN, post #4

Dobrze znalazłem rzeczywiście google jest potężne. Teraz moje kolejne pytanie. Jak pod uae 1.3 utworzyc dysk który da się sformatować bo AOS-a już mam oryginalnego.

Ostatnia modyfikacja: 04.11.06 08:15
[#6] Re: Help with rom

@A1200_FAN, post #5

Jezeli chodzi ci o dyskietke, to mozna ja stworzyc w preferencjach Flopyy Drivers naciskajac Create Standard Disk.

Jezeli chodzi ci o partycje dla systemu, to nie musisz nic formatowac. System mozesz zainstalowac w pecetowym katalogu lub tworzac plikopartycje.

Tak czy inaczej do poczatkowego rozruchu bedziesz potrzebowal WB3.0/3.1 w postaci ADF oraz jakiegos plikowca (np. Filemaster) - to w przypadku gdy masz system WB3.0/3.1

Ale jezeli masz plyte z WB3.9, to mozesz przypisac partycje startujaca do istniejacego tam Emergency-Disk, a najlepiej zrzucic ten katalog na HD. System powinien z tego jakotako wystartowac, a reszte softu potrzebnego do instalacji znajdziesz na Aminecie itp.
[#7] Re: Help with rom

@Andrzej Drozd, post #6

Wybrałem sposób na instalacje w winshitowym katalogu, workbench wyświetla dysk ale gdy uruchamiam program install to wyświetla mi "system request" please insert disk env in any drive

[#8] Re: Help with rom

@A1200_FAN, post #7

A dyskietke z jakimś obrazem adf(najlepiej tym odpowiednim) to umieściłeś w emulowanej stacji dysków??

[#9] Re: Help with rom

@A1200_FAN, post #7

Nacisnij "Cancel" i juz. Pozniej w execute command mozesz wpisac:

makedir ram:env [enter]

assign env: ram:env [enter]

ENV ogolnie to taka duperelka, jezeli chcialbys zmieniac prefsy w czasie rzeczywistym. Teraz przed instalacja wlasciwego systemu nie bedzie to potrzebne. Po poprawnej instalacji systemu, ENV zostanie stworzony przez startup-sequence.

Ostatnia modyfikacja: 04.11.06 12:37
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem