leszek Kabaciński napisał(a):
> Tylko sentyment , do Amigi ( kumacie jeszcze co to znaczy ) ,
> już bym was objechał , za wasze chamstwo , nie tolerancje i
> brak dobrego , tonu.
> cytat o takich reakcjach przewidywałem .
Ludzie tak zareagowali, bo piszesz niezrozumiale, a nikt nie ma ani czasu, ani ochoty(jak widać

), na domyślanie się "Co autor chciał przez to powiedzieć".
> Wybaczam , bo jestem ponad wasze ......
Zamiast bardzo honorowo wybaczać, lepiej postaraj się pisać bardziej zrozumiale - gwarantuje że to przyniesie lepsze efekty...
> Pewnikiem ktoś , i z właściwym podejściem coś logicznie odpowie
> lub rozwinie ten temat
> Jest możliwe, lub nie takie rozzwiązanie , ( bez dodatkowego
> pudła peceta )
Nie tylko możliwe, ale wręcz bardzo proste i dość popularne. Po prostu, podłączasz jedną kartę do PCI, a drugą do AGP i srruu. ;)
Jedyny cymes, polega na wybraniu, która karta jest "primary", to na niej, będzie się wyświetlał BIOS, DOS i generalnie wszystko, co nie obsługuje konfiguracji "Multi-card"(zapewne, również Amithlon - zaznaczam że nigdy go nie używałem, więc piszę tu o ogólnym doświadczeniu z taką konfiguracją).
W przypadku, gdy jedna karta jest na PCI, a druga na AGP jest to proste i robi się z poziomu BIOSu(u mnie jest to opcja "Primary VGA BIOS", w innych BIOSach może się to trochę innaczej nazywać).
Trochę gorzej jest, gdy obie karty są na magistrali PCI, wtedy - jeśli BIOS jest dobry - decyduje kolejność kart w slotach(karta w niszym chodzi jako "primary"). Jeśli BIOS jest gorszy(zaznaczam, że ja się z taką sytuacją nie spotkałem, ale *podobno* się zdaża), to trzeba dobierać karty na podstawie VGA BIOS(również *podobno*), by uzyskać odpowiednią kolejność.
Co do kart na PCI Express, to jako że niemiałem nigdy PC z PCIe, to nie mam w tej materii żadnego doświadczenia...
>
Włąściwie gdzie , czy administrator , przesypia i przy
> słowach AMIGA , pozwala na takie WYRAZY.
Zmartwię cię, to nie ten portal - tutaj administratorzy, nie sypią "kartkami świątecznymi", w wypadku użycia słów "Amiga" i innego przymiotnika niż "najlepsza" w tym samym zdaniu...

Zmartwię cię jeszcze bardziej, jako user emulatora, dla nich kwalifikujesz się na żółtą na dzień dobry.
>
Temat roawiązania które , proponuje do przetestowania, jest
> jescze nie rozwiązanySzampon do włosów 2 x1 sie sprawdził
Ach, jaka szkoda że przemysł kosmetyczny nie ma za wiele wspólnego z komputerowym, jakże chętnie - zamiast upgrade'ować kompa - wysmarowałbym go "mazidłem" z jakimś "Pro-retinolem A", by ukryć jego coraz bardziej widoczne "zmarszczki".