[#1] Jak zmienić odświeżanie? (Hz)
Jakim programem zmienia się wartość odświeżania pionowego pod Amithlonem czy AROSem? Standardowo jest to 50Hz/60Hz, co jest oczywiście (dla mnie) za mało.

Tylko mi nie mówcie, że to się ustawia w prefsach Screenmode. ;) Nie wierzę. :)

[#2] Re: Jak zmienić odświeżanie? (Hz)

@El Amigos, post #1

Jezeli masz Amithlona, to pewnie korzystasz ze sterownikow grafiki P96, czyli wejdz do sys:prefs i poszukaj tam programu ktory ma nazwe cos jak...PicassoMode lub P96Prefs lub P96Mode(nie pamietam teraz nazwy, poniewaz nie mam aktualnie dostepu do WinUAE, ale sciagnij z Aminetu sterowniki P96, to dowiesz sie jaka to nazwa). Tak czy inaczej odpowiednikiem tego na CGX, jest CGXMode. Tam definiujesz nowe tryby i ich czestotliwosci. Mozesz sobie zrobic dowolny tryb np. 640x256 w jakiejkolwiek czestotliwosci. Polecam VESA 85 kHz

A jezeli chodzi o AGA, to trzeba uzyc np. MonSpecsMUI.
[#3] Re: Jak zmienić odświeżanie? (Hz)

@Andrzej Drozd, post #2

Pod warunkiem że ta konkretna karta graficzna działa pod Amithlonem nie tylko w trybach VESA.
[#4] Re: Jak zmienić odświeżanie? (Hz)

@Andrzej Drozd, post #2

Rozumiem.

A pod AROSem jak? Tam nie ma czegoś takiego jak 'p96 Mode'.

[#5] Re: Jak zmienić odświeżanie? (Hz)

@El Amigos, post #4

Nie wiem, ale moze jest cos jak GFX Mode czy GFX Prefs albo tak jak na MOSie (na gornej belce) - MOS Prefs, gdzie otwiera sie okno MUI ze wszystkimi prefsami...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem