[#1] UAE i Amigowy dysk
Mam taki problem.

Odkopałem swoją A1200 C= jednak nie uruchamia mi się system z zamontowanego w niej dysku twardego. Najwidoczniej musiał paść, bo to był bardzo stary dysk (40MB).

Ponieważ nie posiadam już żadnych dyskietek do Amigi (nie pamiętam co się z nimi stało) nie mogę zainstalować systemu na innym dysku wyciągniętym z PC.

Chciałem rozwiązać problem przy pomocy UAE bo mam zrobioną kopię sytemu z HDD Amigi na CD, jednak nie wiem jak pod UAE (W2K) przerobić dysk z PC na dysk Amigowy, aby skopiować system.

Pod UAE wybierałem opcję dodawania dysku jednak pojawiał się komunikat w stylu: nie ma pustych dysków (chociaż dysk był pusty i nie pomogło również usunięcie partycji z dysku) ani dysków z RDB.

Pod uruchomionym UAE w HDToolBox też nie widać tego dysku wiec nie mogę go podzielić na partycje i sformatować.

Czy jest to możliwe? Jak to zrobić?

Z góry dziękuję za podpoweidzi.
[#2] Re: UAE i Amigowy dysk

@dolek, post #1

http://valwit.net/uaehd.html
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem