[#1] WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)
Wersja 1.3.4 suxx. ;) Sam program się uruchamia, GUI się otwiera, ale jak próbuję wystartować OS3.9 z hdfa, to po około 2 sekundach mam niebieski ekranik 'Wystąpił błąd krytyczny w ... (adresy w kodzie szesnastkowym)'. Zrobiłem potem uninstall, zainstalowałem 1.3.3 i wszystko OK. Potem jeszcze raz spróbowałem, więc uninstall i install 1.3.4. No i ten sam błąd...
Składał ktoś Toniemu bug reporta albo suxxy? ;)

[#2] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@El Amigos, post #1

hmmm pod win XP nie ma zadnego problemu ale nie probowalem montowac HDF'ow. Nie wiem co jest grane, mnie smiga .

[#3] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@El Amigos, post #1

też mam xp i mi też śmiga jak należy. pominąłem tylko wersję 1.3.3 bo dźwięk się zapętlał na niej używałem wersji wcześniejszej 1.3.2. ale teraz jest ok.

[#4] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@QkiZ, post #3

1.3.4 na moje oko gorzej działa od poprzedniej wersji. Wyskakuje więcej błędów, zwłaszcza z demkami.

[#5] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@jimiche, post #2

@all

A ktoś z Was ma Win98?

[#6] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@El Amigos, post #5

no mialem jakies trylion lat temu ale wtedy wolalem uzywac AmigaOS3.1 :) bo byl bardziej uzywalny niz win98. Stary naprawde licencja na WinXp sie przyda jak chcesz sie bawic winuae (no chyba ze... )

Ostatnia modyfikacja: 12.01.07 17:49
[#7] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@jimiche, post #6

Mam Celerena 300A. Wiesz jak na tym XP chodzi?

[#8] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@El Amigos, post #7

sorki tego nie wiedzialem myslalem ze poprostu masz jeszcze licencje na w98 i uzywasz z nowym komputerem. nie niestety chyba lepiej zostac przy starszych wersjach winuae w tym momencie.

Ostatnia modyfikacja: 13.01.07 14:59
[#9] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@El Amigos, post #7

U mnie na Cel400 i 160MB pamieci RAM chodzil calkiem niezle. Przydalaby sie tylko jakas w miare sprawna karta graf. zeby odciazyc troche proc. Inna sprawa ze chyba korzystanie z UAE na sprzecie o takiej mocy bedzie wielce niezadowalajace.

[#10] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@Lorak, post #9

Jezeli EL Amigos uzywa glownie softu systemowego to ma to sens bo jednak jit daje rady i masz P96 oraz natywne AHI. Powinien taki konfig na oko dzialac na poziomie o6o/66 mhz moze nawet szybciej, tylko prosze nie zrozum mnie zle chodzi mi o jit+p96+ahi bez pauli i aga. Zresztą El Amigos jak bys juz tak z czystej ciekawosci podal co pokazuje u ciebie sysinfo albo cos podobnego. jak by co to sam poszukam. Albo ile klatek miales w demku gry lambda pod p96.

[#11] Re: WinUAE 1.3.4 (Windows98 SE exclusive hard bass remix)

@El Amigos, post #7

Jak masz C300A na chipsecie BX/ZX lub wyższym, to pogoń drania na 450MHz (ustaw FSB na 100MHz, jeśli masz DIMMy 100MHz, to na 75-90% pójdzie).

A co do tematu, ja też przetestowałem wersję 1.3.4 i wróciłem do 1.3.3, też mam słabszy puter C366@550MHz

Ostatnia modyfikacja: 03.02.07 14:45
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem