[#1] dual shock w winuae??
Witam.Posiadam przejsciówke do dual shocka z ps2.Czy jest możliwosc aby on dzialal w emulowanych grach z amisi? Próbowałem go podłaczyc-niestety nie działa.Ale po podlaczeniu pada od pc pod usb to w gierkach z amigi wszystko jest okej.
[#2] Re: dual shock w winuae??

@klank, post #1

a w innych grach emulatorach ci ten pad dziala? bo ja obstawiam ze albo masz cos z padem albo z przejsciowka
[#3] Re: dual shock w winuae??

@DRACOX, post #2

Oj niewiem nie sprawdzalem bo mam tylko ten emulatorek winuae 1.3.4.Pad dziala na pewno bo dziala na ps2.A przejsciowka tez jest ok bo dziala u kolegi na grach na PC(porzyczylem ja od niego zeby sprawdzic).Chyy moze zle cos w ustawieniach mam..Ustawione mam Ps Vibration Feedback Converter.Na tym ustawieniu padzik od PC dziala bez problemowo.
[#4] Re: dual shock w winuae??

@klank, post #3

czasem windows bez sterownikow ma problem z obsluzeniem padow przez przejsciowke.ktora winda 2000/xp nie powinien miec problemu starsze raczej tak
[#5] Re: dual shock w winuae??

@DRACOX, post #4

Mam dracox windows XP.Patrzylem na wlasciwosci pada w komp.jest okej kalibracja itp.Chyy a może winuae nie obsługuje takich przejsciówek...
[#6] Re: dual shock w winuae??

@klank, post #1

Dual shock z przejściówką nie jest automatycznie obsługiwany przez windows. Potrzebne są zewnetrzne sterowniki. Z tym działa wyśmienicie, także z emulatorami. Nie dostałeś z przejsciówką softu?

[#7] Re: dual shock w winuae??

@JaCoP, post #6

Acha dzieki za wiadomość.Poprostu pewnie mi kolega nie dał sterowników do przejsciówki.Odezwe sie niedługo i napisze czy udało mi się duala podlaczyc prawidlowo.A narazie dzieki:)

Ostatnia modyfikacja: 08.02.07 13:57
[#8] Re: dual shock w winuae??

@klank, post #7

Pod XP ta przejsciowka dziala bez sterownikow.Emulator jednak pada nie widzi

Ostatnia modyfikacja: 08.02.07 18:06
[#9] Re: dual shock w winuae??

@klank, post #8

Panowie jest okej już!! poprostu zle cos robilem w polaczeniu bo emulator nie widzial dual shocka.Tera dual chodzi elegancko.Za pomoc dzieki!!! :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem