[#1] The Settlers 1 przez internet
Witam
szukam i nie moge znaleźć informacji o tym jak mogę zagrać w Settlersy przez neta. Kiedyś czytałem że potrzeba postawić serwer tylko nie mam pojęcia jakim program i jak to zrobić żeby działało. Gre odpalać będę programem winUae ?
z góry dzięki za odpowiedź
[#2] Re: The Settlers 1 przez internet

@vladimir_smirnoff, post #1

Nie ma możliwości gry przez sieć w The Settlers.
[#3] Re: The Settlers 1 przez internet

@mailman, post #2

[#4] Re: The Settlers 1 przez internet

@kempy, post #3

O, a o tym to nie słyszałem. Bawił się ktoś tym?
[#5] Re: The Settlers 1 przez internet

@mailman, post #4

WinUAE: Kaillera Beta 1 - czyli granie w sieci
WinUAE-Kaillera umożliwia grę z udziałem innych osób przy użyciu sieci opartej na protokole TCP/IP (pierwszy przykład z brzegu to Internet .

A przyczynił się do tego Christophe Thibault, który opracował specjalny engine Kaillera. Dotychczas taki engine dostepny był dla Mame i Bliss. Port amigowy przeznaczony jest dla WinUAE V0.8.14. Na razie obsługiwany jest joystick i klawiatura - na mysz przyjdzie nam jeszcze poczekać.

Oczywiście zalecane jest dobre połączenie z Pingiem poniżej 150 ms.

Szczegółowy opis i wskazówki znajdziecie w załączonej dokumentacji.

Obecna wersja to beta, nie ma więc gwarancji, że jest bezbłędna Jeśli zauważycie jakieś błędy, zgłaszajcie je na adres: poopy@postmark.net.

Ściągnij: WinUAE-Kaillera_b1.zip

skoro jest obslugiwany tylko port klawiatury i joysticka to troche lipa bo każdy wie że settlersy na myszke są ^^
[#6] Re: The Settlers 1 przez internet

@vladimir_smirnoff, post #5

W takim wypadku ten wątek jest w złym temacie.

Benedykt

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem