[#1] UAE na LINUXA
Witam! Gdzie znalezc najnowsza wersje UAE na Linuxa ? Najnowsza wersja jaką znalazłem przez google to 0.8.25 bodajze , a pod Windowsa jest juz 1.4. Czyzby UAE nie było rozwijane pod linuxem ??

[#2] Re: UAE na LINUXA

@twardy, post #1

http://www.rcdrummond.net/uae/

[#3] Re: UAE na LINUXA

@Korni, post #2

Super, dzięki, nie wiedzialem o tej wersji ... Próbowalem uruchomic winuae na linuxie pod "emulatorem" Wine , ale sie wysypywał.

[#4] Re: UAE na LINUKSA

@twardy, post #1

Są różne odmiany UAE i a WinUAE rozwija się zupełnie innym torem więc nie ma co porównywać numerków w wersjach na linuksa. W linuksie np możesz zapomnieć o JIT.

//No i piszemy Linuksa. :)

[#5] Re: UAE na LINUXA

@Korni, post #2

Ok ale od razu mam problem ...

W EUAE zamontowałem sobie katalog z amigaos jako partycje bootującą. Katalog znajduje sie na partycji ntfs - jest to daokładnie ten sam amiga os , którego używałem pod win uae. Problem w tym, ze pod EUAE emulowana amiga nie widzi tam zadnych plików ... owszem, mozna wejsc w katalogi "c", "s" itd, ale najwyraźniej emulowana amiga zadnych plików nie widzi ...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem