[#1] diody na klawiaturze
mam włączoną opcję mrygania diody w klawiaturze jak system odczytuje z twardego dysku (jak w prawdziwej Ami) ale mi to nie działa, a kiedyś działało. ale jak reinstalowałem windowsa przestało działać. gdzie leży wina, po stronie windowsa, czy emulatora

[#2] Re: diody na klawiaturze

@QkiZ, post #1

Może wczesniej miałeś winshita z SP1 a teraz instalowałęś z SP2 ? Lub poprostu doinstlaowałęś jakieś patche na win ? Microsoft jest tajemniczy i robiąc zazwyczaj patcha na jedną rzecz, przy okazjiunieruchomi i zepsuje 20 innych. Jeśli tota sama winda z tymi samymi progsami mniej więcej co wcześniej bez jakichkolwie kznaczących zmian, to raczej wina leży pod WinUAE. Może zmieniałeś coś z hardware ? Może bawiłęś sie w BIOSie? Może go flashowałeś na jakiś nieoficjalny ? Bios potrafi nieźle namieszać, ja przykładowo z powodu włączonej opcji w BIOSie "USB for DOS" nie mogłęm odpalić AmiThlona... znowu jeśli chodzi o Hardware, to FIFa 2006 nie działała jeśli miałem cokolwiek w porcie USB wpięte to wariowało menu (nie tylko ja tak miałem, to był bug taki w tej FIFie wyczytałem na googlach). Teraz pomyśl sobie jak ktoś miałklawe na USB !? lol... to FIFA papa.

Tak więc opisz dokładniej jaki config miałęś z tamtą windą a jaki z tą, to coś poradzimy może :>

Może jeszcze innego WinUAE używasz niż poprzednio ?

[#3] Re: diody na klawiaturze

@djhacker, post #2

na windach były sp2. to już inny windows niż tamten na którym działałem wcześniej. ten co mam teraz jest legalny :D różnicy w sprzętu nie ma żadnej. ta sama konfiguracja winuae. biosu również nie ruszałem. wydaje mi się że to może być inna wersja windows'a za to odpowiedzialna.

[#4] Re: diody na klawiaturze

@QkiZ, post #3

Ja odpalałem na W XP Home z SP2 (orginal) działało dobrze ok, racja testowałem też na XP Professional (wersja 2002) z SP2 i również działa ... obie wersje Win UAE to 1.2 :)

[#5] Re: diody na klawiaturze

@pwe, post #4

a aktualizowałeś Windowsa jak zaczniesz aktualizować to diody przestaną się święcić :P

[#6] Re: diody na klawiaturze

@QkiZ, post #5

'LEDs on screen'-albo jakoś tak, opcja w ustawieniach WinUAE
mam Winde blisko 2 lata bez reinstalki, UAE uaktualniane, od roku
mam autoupdate
nie ma problemow
[#7] Re: diody na klawiaturze

@abcdef, post #6

nie chodziło mi o świecące kwadraciki na monitorze, ale o diody na klawiaturze opcja "keyboard leds". sprawdź czy Ci święcą tak jak ustawione w konfiguracji.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem