[#1] AmiKit
Może ktoś wie w jaki sposób zainstalować na AmiKit Wordworth7? Po wielkich bojach udało mi się go zainstalować ale niestety przy odpaleniu go emulowana Amiga "GÓRUJE"
Pozdrawiam!!!!

[#2] Re: AmiKit

@Bartek, post #1

Nie bardzo rozumiem problem, nie ma instalatora w pakiecie ?? Druga sprawa, co to za różnica czy masz na WinUAE AmiKita czy czystego OSa bez nakładki. AmigaOS to AmigaOS lol. Ale to napisałbyś jaki błąd Ci wyskakuje, jakie są objawy, co robisz krok po kroku i co się dzieje na ekranie podczas rzekomego "górowania" Amigi Emulowanej :P Troche więcej szacunku dla forumowiczów, jak mamy Ci pomóc skoro nie wiemy co Ci sie dzieje ??

btw, może masz coś niezaassignowane poprawnie w s-s i WordWorth nie wie gdzie szukać plików swoich ?? Różnie to może być, po omacku nic nie zrobimy. Opisz dokładniej.

[#3] Re: AmiKit

@djhacker, post #2

Instalator w pakiecie jest!!! Wordworth oryginalny na płytce CD. Wydawało by się że róznicy nie ma ale pod WinUAE na czysty OS a konkretnie na OS3.5 Wordwortch się ładnie instaluje i odpala natomiast na OS3.5 z nakładką AmiKit nie.
Po zaintalowaniu go na AmiKicie wchodzę w katalog Wordwortha odpalam go z ikony i w tym momencie emulowana Amiga się wiesza wszystko.. A może tak jest, ze używając pakietu AmiKit nie można nic więcej zainstalować i można tylko używać oprogramowania które pakiet oferuje.
Wydaję mi się, że problem opisałem jasno. Albo może trzeba po instalacji czego kolwiek coś pozmieniać w s-s ale co?
i jeszcze jedno nierozumię dlaczego uznałeś, że brak mi szacunku dla forumowiczów, jesteś w błędzie wszystkich bardzo serdecznie pozdrawiam!!!!

[#4] Re: AmiKit

@Bartek, post #3

Prawdopodobnie pod czystym OS3.5 pod winuae emulujesz kosci AGA, a pod Amikitem uzywasz karty graficznej (uaegfx).
W tootypes ikony Wordworth wstaw:
picasso=true
Powinno pomoc.
[#5] Re: AmiKit

@Norbert, post #4

Nie. Pod WinUae emuluję w obu przypadkach kartę uaegfx. Dzięki ale to chyba nie to. Pozdrawiam!!!

[#6] Re: AmiKit

@Bartek, post #5

Sprobuj wylaczyc WBStartup (zmien nazwe), jezeli nie pomoze, to wylacz po kolei podejrzane rzeczy w User-Startup. Sprawdz tez co siedzi w Startup-Sequence.
Odpal SnoopDOSa, pokombinuj. A tak po zatym ja nie dodtykalbym WB3.5. Albo popracowalbym nad 3.9, albo tak jak teraz uzywam odpowiednio zalatanego 3.1 z romem 3.5.
[#7] Re: AmiKit

@Andrzej Drozd, post #6

Powiem tak słyszałem, że pod OS3.9 z nakładką AK jest sytuacja taka sama, natomiast user-s przeglądałem i nie zauważyłem tam nic podejrzanego a co do startup-s to przyznam, że nie za bardzo wiem co mogło by w nim powodować właśnie taki problem ale bardzo dzęki wydaje mi się że to właśnie chodzi o Starup-s tu najprawdopodobnie tkwi cały problem.....
Jeszcze raz dzięki. POZDRAWIAM!!!

[#8] Re: AmiKit

@Bartek, post #7

Moze rzeczywiscie AmiKit uzywa jakichs dziwnych nakladek. Nie napisales jeszcze czy wylaczyles WBStartup.

Gdy dalej nic nie odkryjesz, to sprobuj postawic AmigaSYS - amigasys.fw.hu . Sam kiedys zainstalowalem AmigaSYS2 i mozna powiedziec ze otrzymasz dosc fajnie podbajerowany system. Niestety nie wiem jak zachowuje sie najnowsza wersja 3). A moze zacznij rozbudowywac system recznie - choc to zajmie troche czasu, bedziesz mial kontrole nad wszystkim.
[#9] Re: AmiKit

@Andrzej Drozd, post #8

Używam AmigaSYS 3 i sprawuje się bardzo dobrze do momentu aż nie zachce nam się zainstalować AfA OS.Po instalacji tego pakietu niektóre pogramy zaczeły wariować,znikneły niektóre czcionki,itp.Przykładowo Gold Ed wieszał do tego stopnia emulowany system że trzeby było wyłączyć WinUAE bo nawet reset nie pomagał.
W AmiKit jest (chyba) również ten pakiet.Może to jest przyczyna kłopotów?Jak dobrze pamiętam wpis odpalający to ustrojstwo siedzi w s-s gdzieś w okolicach iprefs.

[#10] Re: AmiKit

@piter144, post #9

Masz rację cały problem najprawdopodobnie tkwi w AfA OS wieczorem nad tym posiędzę jak zrobię dam znać. Jeszcze raz wszystkim wielkie DZIĘKI!!!
Pozdrawiam!!!!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem