[#1] Winuae dysk 2,5
Witam!

Odnalazlem ostatnio moj bardzo stary amigowy dysk /212MB toshiba 2,5 cala/

Wyposazylem sie w adapter USB umozliwiajacy podlaczanie roznych dyskow 2,5" 3,5" IDE i SATA nawet i ...

dysk okazalo sie ze sie kreci, w menedzerze urzadzen widac go jako

Stacje dyskow/Toshiba MKK1624FCV USB Device

/z reszta zaraz pod dyskiem z ktorego winda startuje takze wszystko wyglada ok/

...nawet w biosie go widac w liscie startup priority

ale WinUAE go nie widzi. gdy odpalam go z parametrem -disableharddrivesafetycheck
efekt jest taki ze widzi tylko moj pecetowy dysk.

niestety ie mam amigi pod reka abym mogl spradzic czy dysk faktycznie dziala

pamietam ze mialem na nim partycje w systemie pfs 3 , czy to przeszkadza winuae?

czy ktos podlaczyl amigowy dysk przez usb adapter? /uzywam Unitek y-103/

czy jest jakies narzedzie pod winde umozliwiajace zajrzenie do tego dysku czy jedynie emulator?

Pozdrawiam :)

Ostatnia modyfikacja: 16.03.07 16:57
[#2] Re: Winuae dysk 2,5

@s0ulfly, post #1

Tak, sprawdziłem już kilka dysków z interfejsem USB w WinUAE, wszystkie działają idealnie, i choć w większości były to dyski 3.5" to na pierwszy rzut oka, wydaje mi się że problem w tym wypadku jest... elementarny.
Mianowicie: dodałeś go w zakładce Hard drives?
[#3] Re: Winuae dysk 2,5

@Yanoosh_Shoonay_, post #2

probowalem w zakladce Hard drives, ale winuae nawet z parametrem -disableharddrivesafetycheck nie widzi go wogole.
[#4] Re: Winuae dysk 2,5

@s0ulfly, post #3

Zaznacz opcje w WinUAE "Add PC Drives at startup" powinno zadziałać.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem