[#1] Nforce2 i AC97
Czy ktoś wie jak uruchomić dzwiekówke na Nforce2
na amithlonie?AC97mixer nie wykrywa.Z góry dzieki za pomoc.
[#2] Re: Nforce2 i AC97

@JOHNY 5, post #1

Zainstaluj wszystkie Amithlon update'y z googli i contriby. Jesli to nei zadziała to zapodaj amithlonowi najnowszy kernel. Odp czy zadziala, jak nie to sprubujemy poradzic co innego. btw ja mialem ten sam problem z sisem 7012, po instalacji contribów i amithlon update dźwięk zadziałał bez problemów.

[#3] Re: Nforce2 i AC97

@djhacker, post #2

Zainstalowałem wszystkie updaty ,może przyczna sa sterowniki ahi ?
Kiedy instaluje najnowsze wersja 6 to wyskakuje ze nie moze znaleźć ahi v4.
Puh cos tam też nie działa.
[#4] Re: Nforce2 i AC97

@JOHNY 5, post #3

Jeśli chodzi o najnowsze AHI to nie instalowałem, ale na 4rce standardowej po wszystkich update'ach (contriby+AMIthlon Update) dźwięk zadziałał, ale nie pamiętam który to był preset w settingsach AHI, ale z tego co pamiętam to miał wyróżniającąsięnazwe która zawierała wyraz "Amithlon" z tego co pamiętam. Sprawdź jeszcze raz w AHI standardowym po instalnieciu update'ów czy nie ma tego presetu o którym mówie. Powinno zadziałać.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem