[#1] problem z amithlonem
mam taki problem kiedys na allego zdobylem amihtlona za grosze wiec sobie zainstalowalem na dysku. Po dluzszej pracy(na operacjach dyskowych) amigaos3.9 pojawia mi sie komunikat "blad odczytu/zaipsu w bloku x.xxx.xxx(oczywiscie sa tam podane numery blokow" moj dysk to jakis fujitsu 10GB.
P.S. uzywam FFS, a dysk jest podzielony na piec partycji.

drugi problem

tez mam problemy z ahi, a nigdy nie mialem problemow tylko mialem inna plyte jakis p166 :D , na plycie mam AC97 oraz na PCI szumblastera 128

na moim gownie (pece) nie dziala dzwiek wywala requester'a "can't open ahi 4"

Ostatnia modyfikacja: 31.03.07 11:06
[#2] Re: problem z amithlonem

@Denver, post #1

Czesc Denver! :D ... ehkm, moze zrob c:mount audio:?? A AHI masz kompletne, nie brakuje jakiegos drivera?

[#3] Re: problem z amithlonem

@Denver, post #1

Zapewne wysypało się coś w systemie plików. Proponuję kopię zapasową, format i zgranie kopii. Właściwie to możesz zastosować SFS. ;)

Co do AHI, to napisz jak masz ustawiony unit 0 w preferencjach AHI i najważniejsze: czy używasz najnowszego AHI 68k i najnowszego kernela Amithlona.
[#4] Re: problem z amithlonem

@Lokaty, post #2

siemka :)
to co jest do ahi jest to mam komplecik :D
nawet nie chodzi z obrazu amithlonhd

[#5] Re: problem z amithlonem

@Mario, post #3

a wlasnie jak sie sprawuje sfs pod tym emulatorem? :) jak mozna zapytac :D

[#6] Re: problem z amithlonem

@Denver, post #5

Od dwóch lat używam dwóch partycji z SFS (w tym jedna jest systemowa - AOS 3.9).
SFS aktualnie w wersji 1.263 (używałem też wcześniejszych), rozmiar bloku: 1024, partycje 2GB i 5GB, bufory 200 na każdą.
Jak na razie zupełnie bezproblemowo.
[#7] Re: problem z amithlonem

@Mario, post #6

noo to jak bede mial wiecej czasu to sie przeciepne aha, a jak wyglada sytuacja z brakiem walidacji? :) oczywiscie jak mozna wiedziec :D

[#8] Re: problem z amithlonem

@Denver, post #7

Brak walidacji?
Jak w środku kopiowania pliku na SFS wyłączę sobie komputer, bo akurat tak mi się podoba, to przy ponownym podmontowaniu partycji SFS przez około 2 sekundy system plików ulega automatycznej poprawce (pojawia się na chwilę okienko) i jadę dalej. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem