[#1] jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała się na Amidze?
witam,
mam pytanie jak w temacie - jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała się na Amidze? dziekuję z góry za podpowiedzi. pozdrawiam, rafal
[#2] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na Amidze?

@mrafal, post #1

Przeczytaj FAQ. Szczególnie polecam tę pozycję.
[#3] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na Amid

@mrafal, post #1

Po pierwsze - na jaką amigę (model, z HD itd.)
Po drugie - było to omawiane na forum już tysiące razy i na wszystkie możliwe sposoby. Prawdopodobnie jest również w dziale FAQ

Ech. MAILMAN zawsze pierwszy ;) Kto za nim zdąży :D

Ostatnia modyfikacja: 10.04.07 09:54
[#4] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na Amid

@APC74, post #3

proszę o niepodlizywanie się moderatorom ;)
[#5] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na

@wali7, post #4

Eee tam, zaraz podlizywanie. Tak sobie tylko spamuję dla nabicia licznika ;) i zabicia czasu w pracy. Bo coś brak mi dziś iskry bożej i zapału do niej (pracy znaczy się)...
[#6] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na

@APC74, post #5

Heh...
A tak do tematu zależy jaka to ma być gra np. Adf.
Jeśli chodzi o gry "wykonywalne" to warto taką grę spakować a potem na dyskietkę 720kb(chyba że masz stację HD to 1.4mb). Jeśli gra się nie miesci na dyskietce a masz CD-ROM w amidze do nagrać na płytkę i przenieść.
Problem jest dopiero wtedy gdy nie masz cd-romu. Wtedy trzeba podpiąć HDD do peceta ,odpalić WinUAE i zgrywać na dysk amigowy. Jeśli gra jest ADF to kopiujesz ją na dysk amigowski, podłączasz dysk do Ami i programem TransADF(dobrze jeszcze mieć w tym samym katalogu TransADF GUI) zgrywasz adfy na dyskietki. :)

Tak jak napisalem powyżej sam robiłem. Jeszcze zależy jaka to jest amiga...

[#7] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na

@pwe, post #6

Inna sprawa, ze jak nie ma cdromu i hdd to bez 2MB ramu mozna zapomniec o kopiowaniu przez dyskietki 720 i pc0 ;)

Ja robilem tak majac gola amige z 2mb:
- pakowalem adf zip'em na 720kb - jak sie nie zmiesci to zonk...
- odpalamy jakis oszczednie zrobiony workbench z pc0
- odpalamy unzip i wkladamy dyskietke 720 i odpalonym unzipem rozpakowywujemy do ram disku.
- potem programikiem adf2disk (czy jak on sie zwal) wgrywamy na dysk amigowy.

[#8] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na

@siudym, post #7

jak się nie mieścił zip na dyskietce to pakowałem rarem i dzieliłem na pliki tak aby się zmieścił

[#9] Re: jak zgrać plik z grą amigową z PC-ta na dyskietke, żeby odpalała siê na Amid

@mrafal, post #1

Catweasel :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem