[#1] WinUAE problem !!!
Ściągnąłem najnowszą wersję winuae 1.41. Emulatorek normalnie startuję ustawiam sobie wszystko ładnie i w momencie kiedy klikam na start komputer się strasznie zamula, kursor myszki zamarza na kilka sekund nie da się nic zrobić. Wydaje mi się, że emulator próbuje uruchomić dwa okna emulacji. Pojawiają się dwa okna i dwie ikonki na dolnej listwie windows, kiedy kliknę CTR ALT DEL to w okienku mam też włączone dwa emulatory i opis "nie odpowiada" . Co robić czy jest na to jakiś sposób ??

Emulator uruchamiam na Windows XP SP2 procek C2duo e 6300 1 GB DDR2 GF-7900gs

Czy to wina dwurdzeniowego procka ?
[#2] Re: WinUAE problem !!!

@Hatori, post #1

Czy to wina dwurdzeniowego procka ?
Nie.

Odpal antywirusa i przeinstaluj WinUAE
[#3] Re: WinUAE problem !!!

@APC74, post #2

Jeśli reinstall i antyvir nic nie dadzą, to pokusiłbym sie o stwierdzenie, że jednak nowy WinUAE niby pisany też pod 2rdzeniowe CPU ma jakieśproblemy z tym, na zagranicznych forach wielu ludzi ma bardz odziwne zjawiska i problemy z WinUAE przy C2D. Oczywiście mogę sie mylić.

[#4] Re: WinUAE problem !!!

@djhacker, post #3

AntyWir działa non stop i nie mam problemów z innymi programami !
Czyli możliwe, że to wina jednak procka C2d :(
[#5] Re: WinUAE problem !!!

@Hatori, post #4

No to wymiękam. U mnie nic takiego na dwujajecznym procu i WinXP z SP2 nie ma miejsca. Próbowałeś starszej wersji - np. 1.40?
[#6] Re: WinUAE problem !!!

@Hatori, post #4

Hm, to może jeśli to nie wina procka, to mozę innego podzespołu w Twoim kompie ? Może z kartą gfx coś nie tak, nie wiem, może jakaś magia Ci sie dzieje na windzie, masz mocno zaśmieconego Win$ ?? Bo on zaśmiecony potrafi magie wyczyniać, wiem po sobie.

[#7] Re: WinUAE problem !!!

@djhacker, post #6

Windows wydaje mi się Ok. Inne programy się uruchamiają. Win Fellow działa normalnie. Tylko ten WinUAE :( w momencie kliknięcia Start komp staje dęba myszka zamarza na kilka sekund
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem