[#1] Pomoc w emulacji.
Witam:)

Ileż to lat minęło od pięknych czasów zabawy w demoscenę Amigową... Aż łezka w oku się kręci na myśl o parties, które już nie wrócą, o ludziach nie widzianych lata świetlne, o Magazynie Amiga, hektolitrach wody ognistej wypitej przy dyskusjach o wszystkim i niczym... ale nie o tym chciałem.

Czy ktoś mógłby mi podać namiar na poprawną, optymalną wersję emulatora Ami na pc z pełnym Workbenhem? Chciałbym zwyczajnie mieć optymalny konfig, na którym mógłbym odpalić demka, intra, magi i resztę stuff'u Amigowego. Wiem, że każdy z Was pewnie dopracowuje sobie godzinami to i mnei tu o łatwiznę posądzicie, ale jak instaluje UAE + AIAB to albo system jest paskudny, małe okno i mi odpalane demka ucina w połowie obrazu, albo system wygląda ładnie a dużo rzeczy się po prostu nie odpala... jakaś przychylna duszyczka się tu znajdzie?:)

Ostatnia modyfikacja: 28.04.07 14:38
[#2] Re: Pomoc w emulacji.

@Hypnotic, post #1

Niestety nie da się tak, żeby jeden konfig załatwił problemy ze wszystkimi demami, grami. Różne gry/dema powstawały na różne konfiguracje (od A500 do A4000) i tego nie przeskoczysz. Trzeba opracować sobie kilka konfigów i przełączać je w miarę potrzeby.
[#3] Re: Pomoc w emulacji.

@APC74, post #2

Wyraziłem się mało precyzyjnie, przepraszam... chodziłoby mi raczej o "udostępnienie" systemu plików partycji Amigowej, bo to co mi powstaje po zainstalowaniu AIAB wygląda tragicznie i wiesza się przy próbie doinstalowania pewnych tematów...

[#4] Re: Pomoc w emulacji.

@Hypnotic, post #3

OK. Przeczytałem jeszcze raz Twoje Posty i dotarło do mnie (z oporami ale jednak ;) - jakiś ciężko jarzący jestem dziś), że chodzi Ci o to, by ktoś wysłał Ci archiwum w którym będzie ładny WorkBench itd. Pomijając nawet kwestie prawne - ja odpadam, bo mój system to tylko 3.0 (taki mam w swojej A1200), jest bardzo ubogi i brzydki (tylko to co niezbędne do działania programów).
[#5] Re: Pomoc w emulacji.

@Hypnotic, post #3

Hypnotic napisał(a):

> Wyraziłem się mało precyzyjnie, przepraszam... chodziłoby mi
> raczej o "udostępnienie" systemu plików partycji Amigowej, bo
> to co mi powstaje po zainstalowaniu AIAB wygląda tragicznie i
> wiesza się przy próbie doinstalowania pewnych tematów...
>
>
A to już ściągałeś?

http://classicwb.abime.net/index.htm
[#6] Re: Pomoc w emulacji.

@Louis, post #5

Tak, tak już wszystko działa elegancko, drugą dobę siedzę przed demami i rycze, bo te czasu już nigdy nie wrócą, a i człowiek dużo starszy...

ps. Wspaniale byłoby gdyby jeszcze moje UAE widziało cd-rom bo zostało mi od cholery płytek ze stuffem Amigowym... w ustawieniach emulatora mam nieoktywną opcję "uaescsi.device" jakiś pomysł?

Ostatnia modyfikacja: 29.04.07 23:34
[#7] Re: Pomoc w emulacji.

@Hypnotic, post #6

Zdaje się że wystarczyło zrobić link do napędu cd, jakbyś robił link do katalogu na hd...
[#8] Re: Pomoc w emulacji.

@Hypnotic, post #6

Złodziej.........Pirat..............

Benedykt

[#9] Re: Pomoc w emulacji.

@Hypnotic, post #6

Mount napędu opisany jest w FAQ.
[#10] Re: Pomoc w emulacji.

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

Wcale nie,zapewne soft abolicyjny.

[#11] Re: Pomoc w emulacji.

@AmiChris, post #10

Ok poczytałem trochę forum i działa bez problemu. Dzięki za chęci :]

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem