[#1] E-UAE i picasso
Witam! Czy ktoś używa na pegazie e-uae z zainstalowanym Piassem? Straciłem cały wieczór na zainstalowanie tego cuda i jak się w końcu okazało tylko wersja sdl widziała sterownik uaegfx. wersja zwykła instalowała Picasso, ale przy starcie emulatora melduje, że nie ma karty i sterownika uaegfx. Pod wersją sdl wszystko jest widziane, ale odpalenie programu do konfiguracji Picassa powoduje czarny ekran. Mam monitor Optiview 15" i przy instalce podaję jego parametry. A może trzeba inaczej? Może ktoś pomóc? Mam pegaza 1

[#2] Re: E-UAE i picasso

@Pero, post #1

Tylko E-UAE SDL ma obsługę picasso. Programu do edycji picassa nie uruchamiałem, screenmode mi wystarczył. Nie emuluję już systemu dla jakichkolwiek programów, więc nie pomogę.

Ostatnia modyfikacja: 03.05.07 21:16
[#3] Re: E-UAE i picasso

@Pero, post #1

Czy uzywasz najnowszej wersji E-UAE SDL. (WIP4)
Odpalasz emulator w oknie czy na osobnym ekranie?
[#4] Re: E-UAE i picasso

@Pero, post #1

Dołączę się do postu. Postawiłem OSa 3.9 i zainstalowałem Picasso i też nie uruchamia się. System ładuje się bez problemu, ale w trybie PAL. W Devs jest odpowiedni monitor, ale nie ma go na liście w preferencjach. Zresztą wogóle niezależnie jakie monitory dodam, to tylko wyświetla się PAL. Ja uruchamiam E-UAE w oknie.

Ostatnia modyfikacja: 04.05.07 08:37
[#5] Re: E-UAE i picasso

@AS, post #4

W konfigu na e-uae masz przydzielona pamiec dla emulowanej karty graficznej?
gfxcard_size=8

Odpalasz wersje SDL? Jaką wersje?

W Picasso96Mode jaką widac karte? (uaegfx)

Ostatnia modyfikacja: 04.05.07 09:04
[#6] Re: E-UAE i picasso

@Norbert, post #3

Wersja najnowsza, na osobnym pełnym ekranie.

[#7] Re: E-UAE i picasso

@AS, post #4

Ten sam efekt mam na wersji "zwykłej", a na wersji SDL sterowniki są widziane.

[#8] Re: E-UAE i picasso

@Pero, post #7

A masz wpisane :
gfx_fullscreen_picasso=true

Czy ostatnia wersję masz z http://fabportnawak.free.fr/uae/ ?

A co pokazuje snoopdos podczas odpalania steownika uaegfx? Wyciagnij sterownik z DEVS:Monitors i odpal go dopiero po uruchomieniu WB.

Ostatnia modyfikacja: 04.05.07 09:24
[#9] Re: E-UAE i picasso

@Norbert, post #8

Po odpaleniu systemu też nie działa. A wersję ostatnią ze strony PPA. czyli teraz nie wiem czy to ta :D Piszę z pracy...

[#10] Re: E-UAE i picasso

@Norbert, post #8

Pobrałem najnowszą wersję i w wersji SDL widzi już sterowniki uaegfx. W ustawieniach mam wszystko włączone. Teraz muszę poustawiać jeszce Workbencha i zobaczę.

No właśnie potestowałem. Widzi uaegfx tylko w wersji SDL, ale jak się ustawi obraz z karty graficznej, to czarny ekran. Na czystego Workbencha 3.9 postawiłem picasso96 z płyty instalacyjnej osa3.9. Na Amidze działa to bez problemu.

Ostatnia modyfikacja: 05.05.07 22:21
[#11] Re: E-UAE i picasso

@AS, post #10

Czyli masz to samo co ja. Zrezygnowałem z Picasso i odpalam "zwykłe" e-uae i jest (musi :D być) dobrze...

[#12] Re: E-UAE i picasso

@Pero, post #11

Zwykłe to chodzi bez problemów od dawna. Tak sobie myślę, że może coś mam źle ustawione w preferencjach. Może ktoś mógłby pokazać swoje ustawienia (.uaerc) jeśli chodzi mu poprawnie picasso pod e-uae na Pegasosie?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem