[#1] Emulacja amigi na macintosu
http://allegro.pl/item207063674_macintosh_powerbook_540c.html
czy na takim macu zemuluje amige 1200 z procesorem 040. Czy wogulę byłby emulator wykorzystujący procesor takiego maca, tak jak to jest z emulacją na maca na amidze, tyle że na odwrót. :D

[#2] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #1

Wątek przeniesiony do działu o "emulacji Amigi".
[#3] Re: Emulacja amigi na macintosu

@mailman, post #2

heh PowerBook i 040?? według mnie powinien tam być co najmniej jakiś PPC601... ale wracając do tematu, sprawa wygląda o wiele gorzej niż emulacja maca na amidze, na macu zawsze było to wolniejsze etc. coś z A500 to chyba da się tam zaemulować ponoć... chociaż osobiście nie sprawdzałem;)

[#4] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #1

arti4-92 napisał(a):

> http://allegro.pl/item207063674_macintosh_powerbook_540c.html
> czy na takim macu zemuluje amige 1200 z procesorem 040.

nie.

[#5] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #1

NIE MA sensownego emulatora Amigi na MacOS
[#6] Re: Emulacja amigi na macintosu

@amigafan, post #5

Wydaje mi sie, ze E-UAE jest dosyc sensowne...

[#7] Re: Emulacja amigi na macintosu

@JaCoP, post #6

...oczywiscie nie na takim kompie jak wyzej...

[#8] Re: Emulacja amigi na macintosu

@JaCoP, post #6

Sensowne? Ono jest po prostu wolne :)
[#9] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #1

Coś ty...to że ma 040, proc Motoroli to to raczej nie zadziała. Sam system na emulacji jest zamulany a co mówiąc o emulacji takiej samej maszyny...a wogóle powstała wersja E-UAE na Maca o takich parametrach? Mi się wydawało że PPC ale...

[#10] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #1

Mam mini G4 i jedyna sensowna Amiga jaką mogę zemulować na E-UAE + HI-TORO to 1200 z max 8MB RAM a i tak się nieźle muli oj muuuuuuuuli
JIT jest poprostu do d#$%@%$%#py

[#11] Re: Emulacja amigi na macintosu

@pwe, post #9

Chodziło mi o użycie zasobów wrodzonych komputera. Amiga do emulacji maka wykorzystuje to co ma, a czemu nie może iść to w drógą strone??

[#12] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #11

Bo Amiga to superkomputer a Mac nie
Może Mac ma ten swój ładny wygląd ale wątpie czy....

edit: ram 4 mb ....

Ostatnia modyfikacja: 25.06.07 16:24
[#13] Re: Emulacja amigi na macintosu

@Jacek Piszczek, post #8

a może ktoś by zasugerował autorowi Trance'a napisanie "pluginu" do uae emulującego 68k na ppc. System powerpiecykowy z szybkim uae miałby dużą przewagę nad systemem bez szybkiego uae. Bo obecnie decydując się na pegazosa/amigaone, decydujemy się prawie zupełnie zerwać ze starymi gierkami etc. Myslę, że dlatego wiele osób dalej się zastanawia nad przejsciem z klasyków na nowe modele.

[#14] Re: Emulacja amigi na macintosu

@pwe, post #12

cHodziło mi głównie o procesor, znalazło by sie coś co ma więcej ramu(np 16 mb :P)

[#15] Re: Emulacja amigi na macintosu

@arti4-92, post #14

Procesor, który emuluje sam siebie...
Chociaż jabłuszka są ładne, nawet takie staruszki, nadpsute... :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem