[#1] UAE na palmfona
Zna ktoś może taki port UAE na platformy z Windows MOBILE ?
[#2] Re: UAE na palmfona

@blackhat, post #1

Jest. Poszukaj na PDACLUB.pl ;)

Edycja: Nazywa sie "Pocket UAE" http://sourceforge.net/project/downloading.php?groupname=pocketinsanity&filename=PocketUAE_20060121_Setup.CAB&use_mirror=kent

Ostatnia modyfikacja: 02.07.07 08:09
[#3] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #2

A coś na Symbiana 8.1?
[#4] Re: UAE na palmfona

@DanielJ., post #3

polecam pdaclub.pl albo zmianę tel na spv c600 ;)(sam takowy mam, super sprzęt ;))

[#5] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #4

ten facet tutaj: http://allegro.pl/item209717526_spv_c600_2g_bstan_bdb_bez_simlocka_okazja_bcm_.html
nie był jakoś specjalnie przekonany, czyżby nie taki super sprzęt?

[#6] Re: UAE na palmfona

@baderman, post #5

Ja jestem bardzo zadowolony ;), mam gg, emu snesa, genesis, gbc, gb, nes, master system. Odtwarzam mp3 przeglądam strony internetowe i pisze sms-a. Ten fon ma w sobie prawdziwego windowsa ;). Wielozadaniowość to jest najlepsza rzecz jaką mogli wymyśleć ;)

[#7] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #6

Hmm, ja w mojej N70 mam procek 220 megaherców i zazwyczaj 25MB ramu na starcie...
Słucham muzy i gram w Asphalt 2 (z n-gage) jednocześnie.
Moja N70 jest chyba wydajniejsza od twego SPV...
[#8] Re: UAE na palmfona

@DanielJ., post #7

Nie porównuj n70 do svp c600 ;P. To oczywiste że co do ilości aplikacji wygrywa Windows ;). megaherce to nie wszystko, dobrym przykładem jest Amiga, a ja mam uraz do noki ;/, kiedyś to były dobre telefony, ale teraz razi mnie ich cena, wygląd, możliwości, gdzie za cenę n75 mogę mieć svp E650 ;) i ipod-a ;).

Ostatnia modyfikacja: 02.07.07 16:20
[#9] Re: UAE na palmfona

@blackhat, post #1

Jest. Ale niezbyt działa. W sensie można powiedzieć że w ogóle.

[#10] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #8

Teraz też są to dobre telefony, tylko trzeba je umieć użytkować...
Chyba nawet nie wiesz ile aplikacji powstało na ten wspaniały system.
[#11] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #8

Nie byłbym tego taki pewien. Symbian to bardzo popularna plarforma w polsce, w porównaniu z windowsem. Prym wiodą wszelakie nokie czy inne motorole z symbianem w kategorii smartphone'ów. SPV+windows uchodzi za rodzaj fanaberii. Wiem, bo sam mam SPV C500, i znajomi z reguły nie wiedzą o co chodzi gdy wymawiam tą nazwę. Jeśli coś nie jest nokią, sony ericsonem, siemensem, samsungiem, motorolą, czy innym sagemem - to niemal nie istnieje w świadomości polskich userów.
A co do ogólnej wydajności i porównania symbiana z windowsem na telefonach - cóż... W pracy mam do czynienia z kilkunastoma telefonami na symbianie, w podobnej klasie do mojego SPV. I trzeba powiedzieć że Symbian przegrywa, jeśli chodzi o wygodę, czy prędkość działania... Czy nawet ostatecznie rzecz biorąc - stabilność. Ale jednocześnie aplikacje i gry jest łatwiej znaleźć w wersji pod symbiana.

[#12] Re: UAE na palmfona

@DanielJ., post #10

SYMBIAN to tylko kiepski następca wspaniałego systemu jakim był EPOC(przypomniałem se pierwszego swojego palmtopa xD), używany on był w psionach.

Edycja: Umiem użytkować telefony :D, a szczególnie symbiana. iałem wiele telefonów z symbianem zaczynając na s60 koncząc na UIQ, wsród tych telefonów znalazło się miejsce także na n70, które sprzedałem za 1/2 ceny za jaką kupiłem ;/. Telefony noki szybko tracą na wartości ;/

Ostatnia modyfikacja: 02.07.07 16:43
[#13] Re: UAE na palmfona

@MinisterQ, post #11

Windows też potrafi zmulić ;). popularność svp rośnie dzięki sieci ORANGE, mają już w sprzedaży kilkanaście modeli z Windowsem, a liczba wciąż rośnie ;)

[#14] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #13

popularność svp rośnie

Każdy lubi w telefonie co innego. Dla mnie brak radia stawia go na końcu. Może nie mieć odtwarzacza MP3, aparatu i innych wodotrysków, ale radio - obowiązkowo!

[#15] Re: UAE na palmfona

@AlaN, post #14

Może nie w tym modelu, ale w moim starym VOQ było złoncze kart sc z sido, można do tego podpiąć tuner tv i radia ;)

[#16] Re: UAE na palmfona

@AlaN, post #14

jak dla mnie moze nie miec radia i aparatu ale symbian musi byc
UAE na symbiana niema ,ale ostatnio pojawil sie emulator full speed GBA narazie jest tylko na 3rd ale wkrotce ma wyjsc wersja na V2 .. przy 220 mhz ten emu smiga

co do szybkosci WM ciezko porownac ale ogolnie rzecz biorac to raczej symbian jest szybszy ...biorac pod uwage ze symbianofony maja ok 2-3x wolniejszy procek i 3-6x mniej ramu niz maszynki z winda ...a w predkosci dzialania roznic wiekszych niema

Ostatnia modyfikacja: 02.07.07 17:48
[#17] Re: UAE na palmfona

@DRACOX, post #16

c600 ma procek niecałe 200 mhz ;)

[#18] Re: UAE na palmfona

@DRACOX, post #16

biorac pod uwage ze symbianofony maja ok 2-3x wolniejszy procek i 3-6x mniej ramu niz maszynki z winda

Interesujące...

[#19] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #13

SPV to brand HTC dla Orange. W Erze (Grupa T-Mobile) HTC sprzedaje jako MDA.

[#20] Re: UAE na palmfona

@DRACOX, post #16

jak dla mnie moze nie miec radia i aparatu ale symbian musi byc

Aikon fanboy? byle g...o byleby miał symbiana? Magią stickera podchodzi ten temat ;)

ostatnio pojawil sie emulator full speed GBA narazie jest tylko na 3rd ale wkrotce ma wyjsc wersja na V2 .. przy 220 mhz ten emu smiga

Takie rzeczy to od dawien dawna są na inne platformy. Jest czym sie chwalić mając symbiana

[#21] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #2

PocketUEA działa na Windowsie Mobile ale tylko wersji Pocket PC. Nie działa na smartphonach z tego co wiem.

PS. Jakby co to ja mam SPV C600 :D Wcześniej miałem Motorole MPx200 na WM2003.

[#22] Re: UAE na palmfona

@blackhat, post #1

Przed chwilą natknąłem się na info że na niektórych palm/fonach da się odpalić Linuksa, tak się zastanawiam, czy UAE skompilował by się ze źródeł + ewentualnie to co mu brakuje. Są paczki z X serwerem nawet jakiś KDE i Gnome w wersji superlight :D

http://www.handhelds.org/geeklog/index.php
http://gpe.handhelds.org/images/gpe-what.png

Ostatnia modyfikacja: 02.07.07 19:24
[#23] Re: UAE na palmfona

@blackhat, post #22

Przed chwilą natknąłem się na info że na niektórych palm/fonach da się odpalić Linuksa

Nigdy w życiu bym się do czegoś takiego nie posunął...
Kompilowanie czegoś na telefonie, konfigurowanie, cudowanie...
Zabawa tylko dla jakichś wyjątkowo postrzelonych geeków. ;)

[#24] Re: UAE na palmfona

@MinisterQ, post #23

Wątpię żeby sie udało cokolwiek zemulować, na pda z Prockiem ponad 600 mhz niedarady zemulować amigi w 100%

Ostatnia modyfikacja: 03.07.07 11:13
[#25] Re: UAE na palmfona

@DRACOX, post #16

Nie napisałeś że cena telefonu z symbianem jest 2-3x razy większa niż fona z windą ;)

[#26] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #25

Nokia 6630? i ten twój SPV...
Porównaj ceny...
Chociaż rzeczywiście, jakiś fon z Windows Mobile by się przydał...
[#27] Re: UAE na palmfona

@MinisterQ, post #23

Jakie znów kompilowanie... Qtopia - gotowe rozwiązanie od trolltech-a. Działa to na SX1 a na youtube można pooglądać filmiki.

I tym oto sposobem udało mnie się w tym krótkim poście zebrać trzy rzeczy których tak bardzo nie lubisz: linux, qt, siem :P

[#28] Re: UAE na palmfona

@alpine, post #27

Qtopia nie jest już rozwijana.
Patrz forum sx1.pl :P
[#29] Re: UAE na palmfona

@arti4-92, post #8

Jednak windows przegrywa w ilości aplikacji z moim ukochanym PalmOS'em. BTW PalmOS pod niektórymi względami do BeOS'a, w sumie to częściowo ci sami ludzie za nim stoją.

Ostatnia modyfikacja: 06.07.07 22:36
[#30] Re: UAE na palmfona

@x3nU, post #29

Smartphone HAGENUK S200 kosztuje nędzne 300 złociszy. W życiu nie widziałem go na oczy, ale musi być dobry ponieważ ma PalmOS ;D A warto spojrzeć na Treo - mało kto powie, że treo 755p nie jest najlepszym smartphonem na świecie :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem