[#1] winuae i warp3d
Witam!

cosik nie chce mi dzialac warp3d na winuae, zainstalowalem z plyty os3.9 warp3d, pozniej szassalem te stery od quartexa zrobilem wszystko jak nalezy czyli folder alib wgralem do folderu z winuae, a libsy przekopoiwalem do libs w aos, no i jak zalaczam konfiguracje paybacka to pojawia mi sie komunikat ze ramlib sie wywalil no i reset czy zawiesic.
No i nie mam pojecia co mam z tym zrobic?

Pozdrawiam!

[#2] Re: winuae i warp3d

@Banderas, post #1

Przylacze sie do twojego pytania. Ogolnie WinUAE sluzy mi tylko jako narzedzie do pewnych rzeczy (poniewaz mam dwie Amigi), ale kiedys ze 2 lata temu tez tego sprobowalem i nie wyszlo. W zwiazku z tym ze nie bylo mi potrzebne (jednak BVision rulez), to nie bylem uparty.

Ale moze jest jakis prosty przepis na to? Moze wersja, jakis link, itp.? :)
[#3] Re: winuae i warp3d

@Andrzej Drozd, post #2

Panowie co do wywalania ramlib to nigdy nie miałem takiego problemu. Sprobujcie zassać Amikita. No i czy macie zainstalowany stack attack ja pamiętam że właśnie mały stos powodował wysyp ramlib u mnie na PPC.

Inna sprawa to sterowniki nigdy nie próbowałem Qatertex'a pod Gforce ale na Ati występuje problem z wyświetlaniem 3d jeżeli mam sterowniki inne niż catalisty. Na przykład teraz po zainstalowaniu sterowników Omega mam sieczkę w demku Flopy totalną i nie jest wyświetlany żaden obiekt :(.

[#4] Re: winuae i warp3d

@Banderas, post #1

Mi kiedyś udało się odpalić Paybacka w full 3D na WinUAE przy GeForce 3 Ti(chodziło tragicznie, ale chodziło ;) ).
Być może trzeba zwiększyć stos do Paybacka, zastosować Stackattack, albo poprostu skasować wcześniej ustawione preferencje Paybacka (jeśli był kiedyś już ustawiany)?
Ważne aby użyć właściwego rtg.library. Masz ten sam, który jest rozprowadzany w archiwum zip z najnowszym WinUAE?
[#5] Re: winuae i warp3d

@jimiche, post #3

Sprobujcie zassać Amikita

Mam AmiSYS i to w wersji 2. Tak juz to zrobilem pod siebie, ze nie instalowalem wersji 3. Tak wiec takie cos odpada. Nie tylko to, ale takze jakies wersje 3.5 lub 3.9 :(
Nie potrafie sie przestawic. Moge na Linuxa, WinXP, ale na WB3.5/3.9 nie dam rady :(
Dlaczego? Gdyz to jest moj system codziennego uzytku. Nawet nie hoby, tylko "chleb powszedni".
Nie uzywam WB dla szpanu, zasady...tylko tak po prostu.
[#6] Re: winuae i warp3d

@jimiche, post #3

mam Radeona 9600XT uzywam catalystow, zainstalowalem stackattack i nic to nie dalo

[#7] Re: winuae i warp3d

@Mario, post #4

zwiekszylem stos, probowalem stackattack, kasowalem prefernecje paybacka i mam wgrany wlasciwy rtg.library, dalej nic..

[#8] Re: winuae i warp3d

@Banderas, post #7

do poprawy stosu a dokladnie ramliba nalezy uzyc mcpramlibpatch,jest to oddzielny programik rozprowadzany z mcp.sa i inne programy ale ten afaik jest najlepszy.
stackattack z tego co sie orientuje zwieksza stos programom uruchomionym ale po stackattack a nie przed.

[#9] Re: winuae i warp3d

@Andrzej Drozd, post #5

Nie potrafie sie przestawic. Moge na Linuxa, WinXP, ale na WB3.5/3.9 nie dam rady
Dlaczego? Gdyz to jest moj system codziennego uzytku. Nawet nie hoby, tylko "chleb powszedni".
Nie uzywam WB dla szpanu, zasady...tylko tak po prostu.

WB (Workbench) to nie system tylko desktop i ciężko go używać jak system.

A co do przestawiania się z AmigaOS3.1 na 3.5, 3.9 to nie przesadzaj, to żadna różnica w obsłudze.
[#10] Re: winuae i warp3d

@Andrzej Drozd, post #5

no to może w końcu czas zainstalować DOpusa z serii 5 :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem