[#1] Amiga CD32 i Diggers (ekran wyboru)
Witam
Mam problem a odpowiedzi nie otrzymałem od google.
Używam emulator Winuae z odpowiednimi kickstartami do Amigi CD32. Wszystko odpala mi się doskonale m.in. Fire and Ice itp. , ale mam problem z Diggers.

Na płycie mam Diggers and Oscar a co za tym idzie pojawia się ekran ekran wyboru. Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób wybrać grę, nawet próbowałem pokombinować w Input, ale to nic nie dało dlatego zwracam się z prośbą w jaki sposób ustawić te górne "Lewy i Prawy"?
Chciałbym mieć możliwość obsługi myszki :P ale nawet już sama klawiatura mi wystarczy, aby zagrać w Diggers

Myszka: Logitech MX518
Klawiatura: wbudowana w Laptopa :P

Proszę o pomoc.
[#2] Re: Amiga CD32 i Diggers (ekran wyboru)

@Esor, post #1

Pamiętam że grając w to na CD32, do zmiany używłem tylnych klawiszy joypada od konsoli (tak na 99%, bo to było bardzo dawno temu ;))

[#3] Re: Amiga CD32 i Diggers (ekran wyboru)

@Hellena, post #2

to także wiem bo konsola stoi zakurzona w szafie.
[#4] Re: Amiga CD32 i Diggers (ekran wyboru)

@Esor, post #1

Wczytaj swoją konfigurację z zakładki Configurations. Wejdź w Imput, wybierz np. Configuration #4 i Klawiatura, znajdź wygodne do grania klawisze i przypisz im funkcje np:
Z = Joy1 Left
X = Joy1 Down
C = Joy1 Right itd.

N = Joy1 CD32 Play
M = Joy1 CD32 RWD
, = Joy1 CD32 FFW itd.

Zapisz to w zakładce Configurations pod zmienioną nazwą (np. CD32) i używaj tylko w przypadku grania w gry z CD32. Myszka będzie działać.
[#5] Re: Amiga CD32 i Diggers (ekran wyboru)

@APC74, post #4

a powinienem stawiać coś w Game & I/O ports?
Używam klawiaturę od laptopa i mam nadzieję, że to nie przeszkadza?
[#6] Re: Amiga CD32 i Diggers (ekran wyboru)

@APC74, post #4

Pomyliłeś się.

Trzeba było ustawić Joy2 wszędzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem