[#1] Zgrywanie muzyki z WinUAE
Witam!
Ostatnio wpadłem na pomysł by wyciągnąć muzykć z gry Skaut Kwatermaster. Niestety, nie znalazłem plików odpowiadających za dźwićk (ani w wersji windowsowej - zaciągnićtej ze strony LKAvalon, ani z amigowych), a sama firma LKA nie pomogła (nie mają utworów w bazie).Chciałem zrobić tak, jak do tej pory z wyciąganiem dźwićków (goldwave + kabelek minijackstereo na minijack stereo i nim połączone gniazda mikrofon i głośniki) lecz niestety. Odpaliłem w tle GW z odpalonym nagrywaniem zapuszczam WinUAE muzyczka sobie leci i sić zgrywa niby fajno. Ale! Po zakończeniu działań, odpalam nagranie i muzyczka nie jest taka jak być powinna (przerywana nie ta tonacja - krótko tragedia). Czy wiecie może jak pozyskać dźwićki z tej gry? Moze ktoś kto ma wersje CD na pc ma takowe?

[#2] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@[S]oprano, post #1

Z tej gry spokojnie można wyciągnąć modułki byle ExoticRipperem czy Jack The Ripperem. Nie trzeba do tego magicznych funkcji WinUAE.

[#3] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@[S]oprano, post #1

> Chciałem zrobić tak, jak do tej pory z
> wyciąganiem dźwićków (goldwave + kabelek minijackstereo na
> minijack stereo i nim połączone gniazda mikrofon i głośniki)

A czemuż to tak? To jest jedyna możliwość na Visćie, gdzie fizycznie trzeba przeprowadzić sygnał z wyjścia do wejścia ale na starszych systemach M$ i każdej chyba wersji GoldWave jaką miałem w łapach od 200 roku, ustawiasz tylko źródło dźwięku na "wave" i już.

Wiem że nie podałem konkretnych nazw istniejących w win/gw a i pamięć już nie ta, ale mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi... ;)

[#4] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@5h00n4y, post #3

Wiem o co chodzi. Próbowałem już tak kiedyś, ale nie działało ze zgrywaniem dźwićku przez wave (LineIN). Spróbuje wasze inne ripery. Vistć zainstaluje, jak zmienić konfiguracje sprzćtową i jak wyjdzie dobra wersja (stabilna, nie spowalniająca gier). A w sumie tak na marginesie to musisz być już nieźle wiekowy skoro używasz windows od 200roku (to już wtedy był gates?)

[#5] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@[S]oprano, post #4

Uwierz mi, zgrywanie przez "Wave" MUSI działać.
Pamiętam że sam bardzo dużo mieszałem i głowiłem się nad tym, ale to tylko kwestia ustawień.
Sprawdź wszystkie możliwe miejsca - sam GoldWave, mikser Win, programik sterujący od Twego dźwięku, itp.
Może też upewnij się że żadne badziewie nie gra w tle?

> musisz być już nieźle wiekowy skoro używasz windows od 200roku (to już wtedy był gates?)

O LOL, przyznać się, kto mi zmienił rok w poście? :P
Pewnikiem praprzodek Gates'a obmyślał już wtedy różniste zegary słoneczne o niebotycznych szybkościach 1Hz na miesiąc, ale chyba nie pozwalały one na zbytnią swobodę w działaniu...

PS: Jest już w miarę stabilna wersja Viśty, ostatnio ukazały się 2 mega patch'e z serii "reliability and stability" jako "service pack 1 preview" i 64-bitowy sys na moim marnym AMD 64 3k+ zmienił się nie do poznania. W sumie to była tylko kwestia zarządzania pamięcią, bo pożeranie z 80-100% 1GB to lekka przesada... noooo, teraz to żre "tylko" 30-60% ;)
Gry śmigają jak śmigały i nie mam - ani nie miałem - powodu do narzekań - od "Half-Life 2 Episode One" po "C&C3"

[#6] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@5h00n4y, post #5

Powiem tak. Z amigą z prawdziwego zdarzenia dawno nie miałem do czynienia (tzn. stoi i przechodzć koło niej codziennie bo nie ma jej kiedy wystawić na allegro). A jesli chodzi o programy sciagajace muzyke spod "AOS" to toche mi nie wyjdzie. 1) Jakos instalacje to nie bylo to co mi szlo najlepiej (choc komendy w user-startup jeszcze kojarze) 2) Odpalam obrazy dyskietek bo po zainstalowaniu nie chcialo chodzic tak jak powinno. Mam prosbe wiec, jakby komus sie nudzilo, a wiedzial jak i mial checi to prosze o udostepnienie plikow mp3 lub ogg :))))

[#7] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@[S]oprano, post #6

No dobra, na szybkiego postawiłem AOS'a, zaciuągnąłem ExoticRipper'a i nie wime jak mam nim ściągnąć dźwięk z "dyskietki". Daje diskread, wybieram dyskietkę, potem po przeskanowaniu daje write, i czy wybiore song, lub song+sample, otrzymuje komunikat error :( Obrazy dyskietek pociągnięte z rodzynek

[#8] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@[S]oprano, post #7

ech... zamiast kombinować "jak koń pod górę", wystarczy trochę pomyśleć i użyć Google.

Po kilku sekundach mam...

http://www.modules.pl/index.php

Edit: niestety trzeba wpisać w wyszukiwarkę na tej stronie, bo direct link nie chce działać

Ostatnia modyfikacja: 13.10.07 16:05
[#9] Re: Zgrywanie muzyki z WinUAE

@Solo Kazuki, post #8

Dzięki Ci o wielki!!! Szukałem na stronach zagranicznych, bo na polskich żadko się zdarza.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem