[#1] Uruchamianie gier w Win UAE
Posłuzyłem sie faq dot konfiguracji programu i działa on poprawnie do pewnego momentu.Otóz mam kick13.rom i probuje uruchomic prosta gre jak jest Lotus II wszysto dział do momentu gdy pojawui sie tło wstepu,po prostu nie potrafie wystartowac tej gry jak i zadnej innej...Nie reaguja zadne przyciski kalwiatury ani myszy.Czytałem posty o takich problemach ale dotyczyłyu one Amigi CD32,i nie wywnioskowałem z nich nic...
Prosze nie znecajcie sie nade mna ale pomozcie,naprawde ładnie prosze...
[#2] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #1

Zero z klawiatury numerycznej jako "fire" też nie działa?

Napisz krok po kroku co robisz i co to znaczy, że pojawia się tło wstępu.

[#3] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #1

Sądzę, że w ustawieniach WinUAE w zakładce Porty we/wy powinienes mieć: Port 0 - Mysz, Port 1 - Układ klawiatury A, B lub C. Ja używam B: Klawisze kursora, prawy alt/ctrl = fire. Aby wejść dalej w grę trzeba wcisnąć emulowane fire.
Powodzenia.

[#4] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@Kitech, post #3

A ja tego nigdy nie zmieniałem i korzystam z domyślnych (klawiatura numeryczna).

[#5] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mailman, post #4

I lipa co bym nie zmienił nic nei rusza.Tzn pojawi sie napis wprowadzajacy do gry,tak samo w Mortal Kombat i Super Frog (tu akurat intro)i nic tak jakby fire wogole nie dziłał...

Ostatnia modyfikacja: 10.08.07 08:35
[#6] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #5

Wczoraj specjalnie sprawdziłem wg ustawień Kitecha i działa. Prawy alt działa jak fire. Tylko przed intro jest kod i trzeba wcisnąć enter, a później już tylko alt (fire).
Natomiast przy Lotusie III nie widzi mi drugiej dyskietki w drugiej stacji, jak przełącza się w UAE stacje (nie pamiętam).

[#7] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@AS, post #6

Ja też nie pamiętam wszystkich skrótów klawiaturowych. Wystarcza mi jeden: F12 - przejście do konfiguracji (w tym do miąchania dyskietkami).

[#8] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@Kitech, post #7

Nie da rady,juz konfigurowałem nawet inne wersje WinUAE i dalej to samo.Moze to problem mojej klawiatury,dziwne wieczorem sprobuje wpiac inna...
[#9] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #8

A w innych gierkach działa fire z klawiatury?

[#10] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@Kitech, post #9

no wlasnie nie działa nigdzie,w zadnej z gier,nigdzie...
[#11] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #10

<
Sądzę, że w ustawieniach WinUAE w zakładce Porty we/wy powinienes mieć: Port 0 - Mysz, Port 1 - Układ klawiatury A, B lub C. Ja używam B: Klawisze kursora, prawy alt/ctrl = fire. Aby wejść dalej w grę trzeba wcisnąć emulowane fire.
Powodzenia.

A czy moglbym prosic o screeny Twojej konfiguracji??
Mastah22@o2.pl
Lub bezposrednio na forum,moga sie przydac i innym,moze jest roznica w jakims drobnym szczególe...
[#12] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #11

Byłoby to trochę wyważanie otwartych drzwi. Już to zostało bardzo porządnie zrobione: http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=2&ids=38&id=755

[#13] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@Kitech, post #12

a jak myslisz z czego korzystałem? :)
[#14] Re: Uruchamianie gier w Win UAE

@mastah22, post #13

No to już głupi jestem czemu Ci nie działa!

P.S.
To już chyba mój ostatni pomysł. Prześlij mi mailem Twój ostatni konfig z WinUAE (plik z C:Program FilesWinUAEConfigurations z rozszerzeniem *.uae). Popatrzę i może coś wymyślę.
Pozdro.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.07 22:48
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem