[#1] Problemy z walidacja i diskchange
1) Instaluje OS3.9, troche na nim popracuje, skonfiguruje. Po drugim czy trzecim resecie kompa (nie samego amithlona ale calego komputera) nagle wyskakuje mi problem z walidacja partycji System: Tak dzialo sie juz ze trzy razy, teraz wyskoczylo mi "Not a dos disk in device dh0". Kompa uruchamiam poleceniem reboot z amithlonC wiec to raczej nie dla tego ze dysk cos zapisywal a ja go po chamsku zresetowalem.

Dysk podzielony jest tak:
FAT 25mb z freedosem do odpalania amithlona
76h ok 3000mb czyli cala reszta dla amithlona

Przestrzen dla amithlona jest podzielona na 5 partycji, 500 500 1,3gb 300 250. Wszystkie ffs, bez directory cache.

2) polecenie changedisk nie dziala. Pamietam ze wczesniej korzystalem z pecetowych dyskietek dzieki temu a teraz dupa. Oczywiscie PC0 jest zamontowane.

Dodam jeszcze ze uzywam najnowszego kernela 3.10

DODANO:
Teraz poszly sie @#$% wszystkie partycje. Tak jakby popsul sie RDB. Wczesniej nawalala tylko partycja System:

Dodam ze skanowalem dysk pod winda i nie wykryl zadnych badblockow czy innych uszkodzen dysku.

Ostatnia modyfikacja: 09.09.07 14:25
[#2] Re: Problemy z walidacja i diskchange

@Lorak, post #1

Dobra, problem z walidacja w sumie na razie rozwiazany. Chyba szwankowal kernel 3.10. Zmienilem na stary i wszystko (na razie) gra. Ale pozostaje problem z poleceniem changedisk. Ktos ma jakis pomysl??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem