[#1] UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.
Witam!

Zakupilem OS3.5 i staram sie go zainstalowac...

Instaluje 3.1 botuje z tej partycji. Potem preinstalation OS3.5 (zaczyna mi wywalac monit ze musze cos skosowa albo nadpisac...), potem rebot i instalacja 3.5 po klikniecu 2505 razy delete (podczas instalacji zglasza sie CIAGLE monit o kasowaniu) udaje sie zakonczyc... reboot i ... system chodzi ale ikony sa "stare"... HELP.

Kreciu
[#2] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Krecik, post #1

Ja naprawde mam z tym problem. To samo dzialo mi sie na zwyklej A1200 :(

Pomozcie prosze!
[#3] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Krecik, post #1

(zaczyna mi wywalac monit ze musze cos skosowa albo nadpisac...)

Pewnie to "cos" jest wkazowka do rozwiazania problemu.

[#4] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Krecik, post #1

ja mialem tak jak instalowalem os3.9 pod uae i okazalo sie ze mountliste od cd-rmu trzeba bylo zmodyfikowac, i pozniej wszystko bylo w porzadku. jak bede mial troche czasu to podesle ta mountliste

[#5] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Banderas, post #4

znalazlem cos o tym ze pliki sa zabezpieczone przed nadpisaniem ich... dlatego ten monit ...

Tu znalazlem to:

http://users.tpg.com.au/naffall/faq.html#q5.3.25

Ale ja nie mam pojecia jak to zrobic w dopusie (nigdy nawet na ami tego nie robilem... :(.

Ostanio troche zzielenialem... i musze to nadrobic!
[#6] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Krecik, post #5

http://www.uae.rzeszow.net/uae.php?article=2 ja zainstalowalem 3,9 (dokladnie to emergency-disk przygotowalem) na uae wedlug tego opisu i smiga, moze na 3.5 to tez pomoze, jesli chcesz to moge podeslac na maila dysk startowy w adf z os 3.9 pod uae.

[#7] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Krecik, post #1

Instalujesz w plikopartycji czy w jakimś windozoym katalogu, który robi za dysk?
Jeżeli to drugie to (w winzgrozie) z menu kontekstowego wybierz właściwości, tam odznacz tylko do odczytu i i potwierdź że dla wszystkich plików i katalogów.
[#8] Re: UAE i OS3.5 - jak to cos zainstalowac. Poprawnie.

@Banderas, post #6

Witam :D

Dziekuje bardzo za pomoc!! Pomoglo!!

Jestem szczesliwym posiadaczem UAE + AmigaOS3.5 :). Chodzi jak zloto!

Teraz musze skonfigurowac, po instalowac programy itp.

Pomyslcie ze nie uzywalem swojej A1200 przez... 5 LAT... Ale to sie juz niedlugo zmieni :).

Jesli chodzi o porady jak to zaistalowac.

Opcja pierwsza nie zadzialala, ten sam blad ze nie moze zapisac.

Opcja druga z "odbezpieczeniem" plikow systemowych dziala perfekcyjnie. TRZEBA to zrobic za KAZDYM razem, tzn. 3.1, potem pre3.5 potem main3.5 i chodzi jak zloto!

Dziekuje BARDZO. OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem