[#1] lionheart problem z muzyka
sprawa tyczy lionheart
mianowicie, intro gra dobrze
problem jest po zaladowaniu 1st mapki gdzie po sekundzie za muzyka slychac sie w zgrzyty i szumy... co dziwne same dzwieki dzialaja prawidlowo.
Bawilem sie ustawieniami z godzine i nie moge dojsc z tym do ladu, efekt zawsze byl ten sam.
Kozystam z winuae 1.4.3

Mozecie mi cus doradzic ?

[#2] Re: lionheart problem z muzyka

@drayko, post #1

Wlacz emulacje 680EC20, kosci ECS (probuj na ECS Agnus badz pelnym ECS) oraz pelne rysowanie sprajtow. Jezeli to nie pomoze to odpal na podstawowym 68000.

[#3] Re: lionheart problem z muzyka

@Lokaty, post #2

coz, 0 zmian.
dodam, ze w trakcie owych zaklocen pole z SND przybiera zolty kolor i liczbe
-99/-152%
mowi Ci to cos ?

[#4] Re: lionheart problem z muzyka

@drayko, post #3

Nie, nic mi to nie mowi... tak prawde mowiac to "troche" strzelilem. ;) Mysle, ze powinnismy jeszcze jedna rzecz uzgodnic. Odpalasz gre z ADFow, czy spod AmigaOS i np. WHDLoad?

[#5] Re: lionheart problem z muzyka

@Lokaty, post #4

adf ^^'
dodam, ze po przebrnieciu przez pierwsze minuty i wtargnieciu w podziemia, wszystko sie stabilizuje tzn zgrzyty znikaja.
Po wyjsciu na powieszchnie klopot wraca, tak jakby obszar na zewnatrz byl zbyt wymagajacy sprzetowo... ;-]

[#6] Re: lionheart problem z muzyka

@drayko, post #5

Tak jeszcze przemyslalem sprawe to widze jeszcze gdzies dwie mozliwosci:

1) Wylacz pamiec FAST na korzysc SLOW
2) Masz "zbyt lewe" (uszkodzone, zle zhackowane) ADFy

Probuj, probuj, probuj... pozdrawiam OK

[#7] Re: lionheart problem z muzyka

@Lokaty, post #6

coz, dodalo mi to kolejne 2 sec zanim muze szlag trafia ^^'
problem zdaje sie m.in w menedzerze zadan, ktory uporczywie i samoczynnie w brew temu co robie nastawia proces emu na "ponizej normalny"
moge temu zaradzic ? ; ]
aa versji plikow probowalem roznych.

[#8] Re: lionheart problem z muzyka

@drayko, post #7

Sprobowalem odpalic ta gre na E-UAE i wystarczylo (i pewnie u Ciebie tez...) zmienic skok klatki co np.3 (u mnie rysowanie jest ok, ale mam wolnego pieca tj. Cel667MHz/256MB i zwolnienia sa dosc widoczne oraz do tego odpalilem E-UAE bez JITa, natomiast dzwiek po takim zabiegu odgrywany jest bez zaciec). Musisz poprobowac z tymi ustawieniami. Amige ustawilem na 68EC020+AGA+2MB CHIP+8 MB FAST wraz z kabinacja opcji w Graphics--->Miscellaneous--->Framrate--->"WARTOSC". Pokombinuj z wartosciami a gra powinna hulac... . Pzdr! :)

[#9] Re: lionheart problem z muzyka

@Lokaty, post #8

nuu wreszcie, skip framy zalatwily sprawe, dzieki wielkie ^^'

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem