[#1] Capital Punishment config
nastepny problem konfiguracyjny tyczy powyzszej..
o ile ze satrszymi jakos sobie radze z ta rady nei daje
manipulowalem wszystkim czym sie da, zmienialem kickstart`y, rozne versjie .adf za kazdym razem z tym samym efektem tzn.
wywalalo okno DOS`a i.. tyle.
moge liczyc na pomoc ? ^^'

[#2] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #1

Sa dwie opcje:

1) Nie ustawiles uruchamiajacej dyskietki jako pierwszej (chociaz to nie powinno sprawic problemu, ale nie wiem jak dziala emulator ...)
2) ADF nie jest dyskiem startujacym ta gre

[#3] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #1

Capital Punishment to gra, która działa wyłącznie z twardego dysku.

[#4] Re: Capital Punishment config

@Lokaty, post #2

1) coz, pewien jestem ze w slocie 1st stoi dysk 1
2) Jesli nie adf, to co ?
dzieki za szybka odpowiedz,

[#5] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #4

Capital Punishment dystrybuowany jest na dyskietkach. Znajduje się na nich program instalacyjny, który trzeba uruchomić i za jego pomocą zainstalować grę na dysku twardym (wirtualnym dysku twardym). Gra nie uruchamia się z dyskietek (plików ADF) tak jak znaczna większość amigowych gier.

[#6] Re: Capital Punishment config

@mailman, post #5

ładnie wytłumaczyłeś ;]
mozna go w jakis sposob zdobyc, wylaczajac kupno oryginalnych dyskietek ?

Ostatnia modyfikacja: 21.10.07 14:07
[#7] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #6

http://hol.abime.net/2921

[#8] Re: Capital Punishment config

@mailman, post #7

hmm, nie rozumiem
info o grze, nie widze zadnej odpowiedzi

[#9] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #8

Chciałeś zobaczyć (tyle, że zmodyfikowałeś już swojego posta i napisałeś zdobyć) ;)

To co posiadasz to jest gra. Musisz ją tylko zainstalować na dysk twardy. Szukanie innej wersji nie pomoże, bo znajdziesz to samo.

[#10] Re: Capital Punishment config

@mailman, post #9

taa nie wątpliwia masz racje,
i tu pojawia sie pytanie Jak to zrobic
czytalem po forach cus o jakis pathu/cracku ale nic konrketnego
moze ciurke sie naprzykrzam itp. ale z swiatem amigi laczy mie tylko sentyment do starych hitow i nie jestem zbyt obeznany w technicznej jego stronie, to wszystko.. ;]

[#11] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #10

Musisz stworzyć sobie jakąś namiastkę systemu pod WinUAE, tak jakbyś miał dysk twardy w Amidze. Uruchomić system, włożyć pierwszy plik ADF do slotu napędu i na blacie Workbencha pojawi Ci się ikona dysku. Z tego dysku uruchomić program instalacyjny i postępować zgodnie z jego instrukcjami.

[#12] Re: Capital Punishment config

@mailman, post #11

w tym miejscu czuje sie ciut nie madry ; [
namiastka systemu.. blat Workbencha..
co sie dzieje xD

[#13] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #12

daj sobie spokój... lepiej już z tym tematem. Nie umiesz widocznie korzystać z google, a o czytaniu różnych artykułów już nie wspomnę.

Nie widzisz tego że na tym forum dużo jest takich postów "jak uruchomić na "komputerze" grę xyz.. bo miałem kiedyś Amige." . Ja też kiedyś miałem i tak samo jak ty mam do niej sentyment, ale jakoś sobie radzę...

Nie uważaj proszę tego za Atak na twoją osobę. Po prostu zacznij czytać co pisze na necie. Już koledzy Maliman i Lokaty za dużo ci powiedzieli na ten temat.
Teraz Google i szukaj. Niema nic za darmo.

Powiem ci tylko tyle że mnie teraz znalezienie i ściągnięcie wszystkich składników by odpalić CP zajęło około 30 min. Gra działa dobrze ale trzeba i tak trochę skonfigurować winUAE.

Ostatnia modyfikacja: 21.10.07 19:51
[#14] Re: Capital Punishment config

@jimiche, post #13

z tego co widze z leksza zrzędzisz
z jednego z wczesniejszych moich postow jasno wynika, iz o gugle sie otarlem de facto z nie powodzeniem
Forum nie peka w szwach od durnych problemow wiec niewiem poco biczowac
A noz ktos jest obeznany i prostymi kilkoma zdaniami moze oszczedzic mi klopotow, jesli nie
nie mam wyjscia, nie potrzeba mi postow jak wyzej

Ostatnia modyfikacja: 21.10.07 20:56
[#15] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #14

Następny, którego Google nie lubi?

No to nie wiem jak szukałeś w tym Google, bo stron o konfiguracji WinUAE (jak założyć wirtualną partycję, jak zainstalować na niej system itd.) są tysiące. Ty mocniej pocieraj to Google może.

Na tym forum znajdziesz dziesiątki wątków o WinUAE.
Korzystając z wyszukiwarki na głównej stronie znajdziesz "kilka" artykułów oraz porad w FAQ na ten temat...
Żeby nie być gołosłownym - jeden przykład:

http://www.ppa.pl/faq/index.php?akcja=odpowiedz&artid=187
[#16] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #14

Musisz stworzyc wirtualny dysk twardy w winuae i zainstalowac sobie system operacyjny amigi (jak zdobedziesz ten system to odpalasz go z dyskietki install, jak sie wczyta to pozniej otwierasz ta dyskietke wchodzisz na folder hdinstall(?) i odpalasz instalacje, reszta juz pozniej jest banalna)
http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=2&ids=38&id=755
tutaj masz opis funkcji winuae, mysle ze z pomoca tego dasz sobie rady.

[#17] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #14

dokopalem sie do tzw. WHDLoad,
gag tkwi w tym, ze plik install przymusowo otwiera mi sie notatnikiem,
moze to glupie ale wydaje sie nie miec rozszerzenia.
jesli otworze jako exe, otwiera sie okienko dosu i wywala errorami

edit: post pisany przed 2 wyzej

Ostatnia modyfikacja: 21.10.07 21:51
[#18] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #17

Widocznie plik ten należy odpalić pod systemem AmigaOS, nie pod windows :) pliki wykonywalne pod AmigaOS nie muszą mieć rozszerzenia .exe czy .com w nazwie.

[#19] Re: Capital Punishment config

@drayko, post #17

WHDLoad to nie jest narzędzie dla Windowsa. Przeczytaj w FAQ czym jest WHDLoad.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem