[#1] AMithlon i myszka USB PROBLEM !!!
Mam taki problem.
Po zabootowniu amithlona z CD nie dziala mi myszka.
Podpieta pod USB 1.0
Komputer Pentium III 300 Mhz na jakiejs plycie Asus'a USB zintegowane z plyta.

Wgralem do Amithlona najnowszego kernela ale tez nie pomoglo.

Z gory dziekuje za pomoc.
Pozdr.

[#2] Re: AMithlon i myszka USB PROBLEM !!!

@goorec, post #1

A nie można podłączyć jej przez przejściówkę PS2->USB ?
[#3] Re: AMithlon i myszka USB PROBLEM !!!

@goorec, post #1

a moze masz w biose wylaczona opcje USB mouse (jakos tak), wiem zeby mysz pod windowsem dziala to nie trzeba bylo zalaczac, ale np pod czas instalacji windowsa byla nie wykrywana, calkiem mozliwe ze w amithlon bez tej opcji tez moze jej nie wykrywac (chyba ze myszy pod usb w amithlonie w ogule nie dzialaja)

[#4] Re: AMithlon i myszka USB PROBLEM !!!

@goorec, post #1

Jeśli masz dyskietkę/płytę/pendrive z DOSem, jakimś np. NortonCommanderem i sterownikiem myszy - odpal to i sprawdź czy mysz tam działa. Jeśli Twoja płyta główna nie obsługuje myszy sama (tzn. nie odwala całej roboty - co jest częściej spotykane przy klawiaturach), to potrzebny jest do niej sterownik. Pod AmigaOS 3.x takie sterowniki dostarcza pakiet Poseidon (w Amithlonie należy zainstalować także ArakAttack - to akurat jest darmowe). Bywają jednak płyty na których USB wogóle nie działa (kernel nie obługuje).
[#5] Re: AMithlon i myszka USB PROBLEM !!!

@Banderas, post #3

Ta opcja w BIOSie często nazywa się też po prostu "USB for DOS".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem