[#1] amithlon i notebook
mam pytanie na jakim laptopie ruszy, amithlon i jaki kernel oraz jak wymusic, zeby chodzil internet (chodzi o sterowniki i lub sterowniki z linux-a do karty sieciowej, czy da sie wykorzystac)?

[#2] Re: amithlon i notebook

@Denver, post #1

Próbowałem kiedyś odpalić go na P1 133MHz, 16MB Ramu. Nie poszedł. Podejrzewam że chodziło o małą ilość pamięci.
Właściwie więcej z Amithlonem nie próbowałem. Przesiadłem się na WinUae
A laptop i tak się rozsypał.

[#3] Re: amithlon i notebook

@Denver, post #1

U mnie na notebooku ibm t30 tez nie smiga (p4 1,8 256mb ram radeon 7500).

[#4] Re: amithlon i notebook

@Lucus, post #3

Mój Laptop miał karte S3Trio64 2MB, jak dobrze pamiętam

Co prawda, na W98 (na tymże laptopie) WinUae poszło, notabene z żółwiową prędkością (chodziło pewnie o tę nieszczęsną ilość ramu).

[#5] Re: amithlon i notebook

@Denver, post #1

Na moim laptopie odpala (Intel Core Duo - 1,83 Radeon x1600 256, 2 Gb ram)

[#6] Re: amithlon i notebook

@Denver, post #1

Myślę, że na około połowie dzisiejszych laptopów Amithlon z najnowszym jądrem odpali się (możliwe, że będzie "szum" na ekranie - trzeba wtedy zmienić rozdzielczość w prefsach WB "na wyczucie" nic nie widząc :D ). RAM musi być w zakresie 128MB - 1GB włącznie.
Możliwe, że nawet odpali się z akceleracją 2D, obsługą dysku twardego i nagrywarki SATA. Klawiatura i touchpad zawsze powinny działać normalnie. Bardzo rzadko jest też obsługiwana karta dźwiękowa.
I prawie na pewno na tym się skończy, bo Amithlon nie posiada sterowników do sprzętu wykorzystywanego w laptopach (ani linuksowych, ani tych dla AmigaOS).
Nie można od tak użyć sterowników z żadnej wersji linuksa w Amithlonie.
[#7] Re: amithlon i notebook

@Mario, post #6

Witam czy ktoś z was zainstalował już Amithlona na laptopie? jeżeli tak to jak poradziliście sobie z bootowalną partycją C ? z plikami Amithlona? pozdro
[#8] Re: amithlon i notebook

@Paul149, post #7

[#9] Re: amithlon i notebook

@Paul149, post #7

O ile pamiętam to na początku dysku robiłem małą partycję FAT z DOS-em. Z niej odpalałem loadlin.exe i dalej już się Amithlon ładował ze swojej partycji.

Powodzenia w zabawie Amithlonem, ale szybko się zrazisz.
[#10] Re: amithlon i notebook

@TomcioPaluszek, post #9

to ja wiem jak zrobić tą partycję, mam nawet zrobioną, pliki amithlona są wgrane na dysk c nawet ale za boga nie chce mi na lapku ruszyć amithlon z dysku c.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem