[#1] CD32 na WinUAE - pomóżcie
Witam. Może mi ktoś opisać krok po kroku emulację Amigi CD32 na WinUAE?

Mam UAE 1.4.4. Niby mam rom, ale przy uruchomieniu pisze, że go nie ma. Robiłem wskazanie ręczne itd, ale pokazywał sie tylko czarny ekran.

No i jak mam odpalić wtedy pliki ISO z grami...?

[#2] Re: CD32 na WinUAE - pomóżcie

@Naymar, post #1

UPDATE - plik z romem był uszkodzony, teraz pokazuje sie ekran Amiga CD32.

Jak uruchomić grę z obrazu ISO, a jak z BIN/CUE

[#3] Re: CD32 na WinUAE - pomóżcie

@Naymar, post #2

Montując obrazy pod Windowsem w wirtualnym napędzie - np. przez Daemon Tools czy PowerISO a następnie wskazując WinUAE ten napęd.
[#4] Re: CD32 na WinUAE - pomóżcie

@APC74, post #3

A czy da się grać na zwykłej CD32 na płytach ściągniętych z internetu i nagranych?

[#5] Re: CD32 na WinUAE - pomóżcie

@Naymar, post #4

Plyty nagrywane dla CD32 nie mialy fizycznych zabezpieczen na nosnikach, tzn np takich firmowych "bledow" jak w przypadku plyt PSX. W czasie debiutu konsoli nosnik CD byl trudny w kopiowaniu, wiec firmie chyba wydawalo sie ze jest to wystarczajace zabezpieczenie. Jest tylko kilka ostatnich tytulow ktore byly zakodowane programowo i trzeba podac klucz na poczatku gry.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem