[#1] Podlaczenie dysku
Witam was, jest to mój pierwszy post tutaj więc na wstępie chciałbym się przywitać, a poniżej mój problem

Mam ogromna prośbę o pomoc, otóż podłączyłem mały dysk (5gb) do pieca
dysk 3,5' jest pusty nie jest utworzona żadna partycja
uruchamiam winuae, w zakładce Hard Drives wybieram add Hard Drive
wskazuje na dysk 5gb (wykrywa mi go jako NON_EMPTY xxxxxx) nie wiem czemu ? a winuae zgłasza mi
Warning: The Drive safety check has been disabled, add non-empty, non-RDB partitioned hard disk were detected

oczywiście nic potem nie działa

dodam że w emu ustawiłem A1200 + 4mb (taką też mam Amigę real, jak dojedzie mój dysk 2,5' będę to samo robił na prawdziwej Amisi więc to traktuję jako takową symulację, a że odkąd miałem Amigę minęło z 10 latek nie wiele pamiętam z podłączania i partycjonowania dysku, z resztą dam sobie radę)

proszę o pomoc co zrobić aby to ruszyło
i o kilka wskazówek co dalej

dzięki z góry za pomoc
[#2] Re: Podlaczenie dysku

@djcasey, post #1

Witam

ten link powinien pomoc http://valwit.net/uaehd.html

[#3] Re: Podlaczenie dysku

@Banderas, post #2

Dzięki za odpowiedź, wszystko już gra ;p
mam tylko pytanie czy takj przygotowany dysk mogę już potem podłączyć do amisi i normalnie korzystać ??

pytanko 2: tak przy okazji czy na amidze 1200 warto instalować sterowniki Picasso nie mając karty aby workbench wyglądał lepiej ??

Ostatnia modyfikacja: 05.01.08 14:49
[#4] Re: Podlaczenie dysku

@djcasey, post #3

podłączyć do amisi i normalnie korzystać ??

Pod warunkiem ze uzywasz WB3.9. Jezeli masz nizszy, to musisz uzyc wpomnianego niedawno na forum - LoadModule.
W przeciwnym razie, gdy komp zapisze ci cos za obszarem 4GB, po prostu, a raczej "najprawdopodobniej", pozbedziesz sie pierwszej partycji i bedzie "zonk". Mozesz jeszcze zrezygnowac z jednego giga i ustawic partycje w obszarze 4GB.

Picasso

Picasso nie jest upiekszaczem WB na AGA tylko sterownikiem GFX ;)

[#5] Re: Podlaczenie dysku

@djcasey, post #3

proponuje postawic system od nowa na prawdziwej amidze, lepiej poznasz system i bedzie pewniej.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem